Χαμηλή η προσέλευση ψηφοφόρων σε Ανατολική Μακεδονία και Ξάνθη

Σημαντικά μικρότερη προσέλευση ψηφοφόρων, σε σχέση με την περασμένη Κυριακή, παρατηρείται στην Ανατολική Μακεδονία και την Ξάνθη.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πολλών δικαστικών αντιπροσώπων, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, παρατηρείται μικρή προσέλευση των ψηφοφόρων συγκριτικά με τον α’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών –και τις ευρωεκλογές- ενώ μικρή αύξηση αναμένεται αμέσως μετά το μεσημέρι.

Μικροπροβλήματα λόγω καταιγίδας

Η εκλογική διαδικασία εξελίσσεται απολύτως ομαλά σε όλα τα εκλογικά τμήματα των περιοχών της Ανατολικής Μακεδονίας και της Ξάνθης και μόνο σε λιγοστά εκλογικά τμήματα, σε τοπικές κοινότητες του δήμου Καβάλας και του δήμου Δράμας, παρουσιάστηκαν μικρά προβλήματα, όπως προσωρινή διακοπή της ηλεκτροδότησης και διαρροή υδάτων λόγω της έντονης καταιγίδας που ξέσπασε νωρίς σήμερα το πρωί.

Η μάχη των υποψηφίων

Στο δήμο Δράμας, οι δυο βασικοί διεκδικητές είναι ο νυν δήμαρχος Χριστόδουλος Μαμασάκος (33,07%) και ο πρώην δήμαρχος και επιχειρηματίας Κυριάκος Χαρακίδης (25,37%).

Στο δήμο Καβάλας, η νυν δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα (28,78%) αναμετράται στο δεύτερο γύρο των εκλογών με τον πολιτικό μηχανικό Θόδωρο Μουριάδη (21,66%).

Στο δήμο της Θάσου, ο νυν δήμαρχος Κώστας Χατζηεμμανουήλ (33,88%) έχει απέναντί του τον επιχειρηματία Λευτέρη Κυριακίδη (48,22%).

Στο δήμο Ξάνθης, ο νυν δήμαρχος Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος (24,31%) αναμετράται στο δεύτερο γύρω των εκλογών με τον Μανώλη Τζέπελη (24,18%), σε μία εξαιρετικά αμφίρροπη μάχη, λόγω των ποσοστών που συγκέντρωσαν οι δυο υποψήφιοι στον πρώτο γύρο.

Η προεκλογική ένταση κορυφώνεται, όμως, και στη διεκδίκηση της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου ο νυν περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος (34,39%) αναμετράται με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλο Τοψίδη (30,63%).

Loading