Το ΚΙΝΑΛ είναι το πρόβλημα του Αλέξη, όχι ο Πολάκης

Του Θεόδωρου Παπαδόπουλου
Ως μια κίνηση ενίσχυσης του κεντροαριστερού προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ λογίζεται η προσθήκη των κ. Τόλκα και Μωραΐτη από τον πρωθυπουργό, ο οποίος θέλει να αποκομίσει ακόμα μεγαλύτερα οφέλη από το χώρο του ΚΙΝΑΛ.

Το αν μπορεί να καταφέρει κάτι τέτοιο ο πρωθυπουργός δεν είναι σαφές, καθώς ακόμα και μέσα στο κόμμα του υπάρχουν ψίθυροι αλλά και φωνές που καταδικάζουν αυτή την πρακτική, της προσχώρησης στην κυβέρνηση πολιτικών που έγραψαν τη δική τους ιστορία με το ΠΑΣΟΚ.

Ήδη η ομάδα των ΠΑΣΟΚογενών στελεχών έχει καταστεί συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ έχουσα πολιτική βαρύτητα εντός του κόμματος, τη στιγμή ειδικά που στελέχη με βαριά ιστορία στο ΠΑΣΟΚ, όπως ο Αντώνης Κοτσακάς, βρίσκονται στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Σαφώς, τον Αλέξη Τσίπρα τον ενδιαφέρει να παγιώσει την ψήφο στο κόμμα του ως θετική και στοχευμένη και να αποτινάξει το χαρακτήρα του κινήματος διαμαρτυρίας, ο οποίος τον εξυπηρέτησε στη διαδρομή για το Μαξίμου. Σήμερα, ο Τσίπρας ενδιαφέρεται για το σχηματισμό ενός φορέα που θα παραμείνει ο μεγάλος «παίκτης» στο χώρο της Κεντροαριστεράς και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την «τεχνογνωσία» των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, τα οποία και θέλει να τα δει – ο Τσίπρας- στο κόμμα του άμεσα και παράλληλα να «σβήσει» οριστικά και αμετάκλητα τις ελπίδες του ΚΙΝΑΛ για ολική επαναφορά.

Αυτός ο διττός στόχος του πρωθυπουργού είναι ο «οδηγός» για τις κινήσεις που έγιναν και για όσες ακολουθήσουν, καθώς ήδη, με αφορμή την ορκωμοσία του κ. Μωραΐτη, έγινε κάλεσμα σε στελέχη του ΚΙΝΑΛ να παραβρεθούν εκεί και έτσι να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος επαφών με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ώστε να υπάρξουν ακόμα περισσότερες προσχωρήσεις και σε επίπεδο στελεχών.

Την ίδια ώρα, γίνεται πολύς λόγος για τον Παύλο Πολάκη και τη δημόσια συμπεριφορά του, η οποία άλλοτε είναι χυδαία, άλλοτε τραμπουκική και άλλοτε απλώς γραφική. Αυτή η συμπεριφορά δεν είναι το πρόβλημα για τον Τσίπρα, ο οποίος άλλωστε θυμήθηκε έναν από τους κλασικούς «εχθρούς» του, τον Γιάννη Στουρνάρα και χωρίς να θίξει τον Πολάκη στράφηκε ενάντια στον κεντρικό τραπεζίτη. Άλλωστε, γιατί να τον απασχολήσουν οι ύβρεις του Πολάκη, οι ηχογραφήσεις και όλα τα υπόλοιπα; Ο Τσίπρας το ΚΙΝΑΛ θέλει να «τελειώσει» και τίποτε άλλο. Όμως, θα πρέπει να το προσέξει αυτό, γιατί πολλές φορές τέτοιες ενέργειες φέρνουν, τελικά, τα αντίθετα αποτελέσματα…

 


Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Politik” την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Loading