Παραμένει το βαρόμετρο του ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας

Του Θεόδωρου Παπαδόπουλου
Πολλές φορές έχουμε αναφερθεί στην ικανότητα που διαθέτει ο Αλέξης Τσίπρας να δημιουργεί την εικόνα που ο ίδιος θέλει να προβάλλει και να την υπερασπίζεται με τον καλύτερο τρόπο.

Αυτή ήταν και η εικόνα του στην πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη στο OPEN όπου έγινε ξεκάθαρο ότι όντως υπάρχει πρόβλημα στη συγκυβέρνηση, άλλα και ότι υπάρχει ο τρόπος να ξεπεραστεί.

Αυτό όμως που έγινε απολύτως σαφές, είναι ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει το δυνατό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ και είναι αυτός που θα πάρει πάνω του όλο το βάρος της προεκλογικής αναμέτρησης, καθώς παρά το γεγονός ότι έχει αλλάξει ριζικά θέσεις σε πολλά ζητήματα, όπως πχ. την αντιμετώπιση στην Άγκελα Μέρκελ, εντούτοις υπάρχει ακόμα κόσμος που τον στηρίζει, τον πιστεύει και θέλει να παραμείνει ο επικεφαλής του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς.

Άλλωστε, είναι γεγονός ότι η κ. Γεννηματά, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλει, αποτελεί τον καλύτερο αντίπαλο για τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος επί της ουσίας βγαίνει κερδισμένος από την αντιπαράθεση μαζί της. Ο Τσίπρας πήρε πάνω του το παιχνίδι άλλη μια φορά και έστειλε μηνύματα ακόμα και στο εσωτερικό του κόμματός του. Είναι αλήθεια ότι δεν είναι λίγοι όσοι περιμένουν στη γωνία τον πρωθυπουργό για να τον κρίνουν και να τον αμφισβητήσουν αν χάσει με μεγάλη διαφορά από τη ΝΔ τις βουλευτικές εκλογές.

Όμως, η παρουσία της κ. Γεννηματά στον έτερο πόλο της Κεντροαριστεράς παίζει το ρόλο της τόσο για το σήμερα, όσο και για το αύριο του συγκεκριμένου χώρου, ο οποίος είναι άλλωστε και ο χώρος στον οποίο έχει στοχεύσει ο Αλέξης Τσίπρας και αυτός ο οποίος του έδωσε την πρωθυπουργία. Στα όσα άφησε να φανούν ο πρωθυπουργός από το σχεδιασμό του, ειδική μνεία πρέπει να γίνει στον τομέα της οικονομίας τον οποίο χαρακτήρισε ως «ατού» του ο κ. Τσίπρας. Μπορεί η ατάκα του να προκάλεσε πάρτι στα σόσιαλ μίντια, όμως σίγουρα δεν ήταν κάτι που του ξέφυγε και ας γελάνε ορισμένοι με την έκφραση σήμερα.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξέρει ότι το σημείο το οποίο μπορεί να του δώσει πόντους είναι ακριβώς αυτό, η οικονομία και για αυτό και τονίζει τις ικανότητες του στο συγκεκριμένο τομέα. Ο πρωθυπουργός ξέρει ότι έχει φθορά από τη Συμφωνία των Πρεσπών και προσπαθεί να «ρεφάρει» την χασούρα του μέσα από την οικονομία, η οποία για πολλούς έχει μεγαλύτερη αξία από οποιοδήποτε άλλο θέμα. Εκεί λοιπόν θα τα δώσει όλα, εκεί λοιπόν θα πέσει το βάρος μέσω ελαφρύνσεων, επιδομάτων και παροχών. Κανείς δεν ξέρει αν θα τα καταφέρει, άλλα μέσα από το πρίσμα αυτό γίνεται κατανοητό γιατί ο χρόνος είναι πολύτιμος και θα κάνει ό,τι μπορεί για να έρθουν όσο πιο αργά οι εκλογές…

 


Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Politik την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Loading