Ο Παύλος Πολάκης χαλάει ό,τι φτιάχνει ο Αλέξης Τσίπρας

Του Θόδωρου Παπαδόπουλου
Παρακολουθούμε εδώ και αρκετές ημέρες να εκτυλίσσεται το σήριαλ «Ο Παύλος Πολάκης ο αψύς μόνος του και απέναντι όλοι οι άλλοι».

Ο Παύλος λοιπόν τα πήρε στο κρανίο άλλη μια φορά και βγήκε στην επίθεση κόντρα σε αυτόν που θεώρησε ότι παίρνει ψήφους από το αγαπημένο του κόμμα. Όμως αυτή τη φορά έκανε κάτι που ακόμα και οι ίδιοι οι φίλοι του θεώρησαν κακό και δεν του πρόσφεραν την υποστήριξη που περίμενε. Άλλωστε ο Παύλος έχει παρελθόν στις «αψάδες» και είχε χρειαστεί και τις προηγούμενες φορές στήριξη από τους συντρόφους του και σε μεγάλο βαθμό την είχε. Τώρα, πέρα από το γεγονός ότι όλες αυτές οι «μάχες» αφήνουν χαρακιές στο σώμα και το προφίλ, λειτουργούν συσσωρευτικά και εξαντλούν τα αποθέματα υπομονής των υποστηρικτών του Παύλου, ο οποίος άλλωστε στις προηγούμενες «μάχες» διάλεγε τους κατάλληλους αντιπάλους τους οποίους δεν υπήρχε κανείς να υπερασπιστεί γιατί συνήθως εξέφραζαν το τραπεζικό κατεστημένο, το οικονομικό και άλλα κατεστημένα για τα οποία υπάρχουν άνθρωποι και «σύντροφοι» να συνταχθούν στο πλάι του Παύλου και μαζί του να δώσουν τη «μάχη» κόντρα σε όλους.

Τώρα ο Παύλος έχει μείνει σχεδόν μόνος του και όπως φαίνεται θα μείνει ακόμα πιο μόνος το επόμενο διάστημα, καθώς η «αψάδα» του δημιουργεί ρωγμές στο αφήγημα του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης σε μια ώρα κατά την οποία το καθετί είναι κρίσιμο. Είμαστε στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές και κάθε λάθος κοστίζει ακριβά, αλλά και έχει αντανάκλαση και στις εθνικές εκλογές, μιας και τα ποσοστά των ευρωεκλογών θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις εξελίξεις.

Η κάθε ημέρα και η κάθε ώρα είναι κρίσιμη για τον Αλέξη Τσίπρα και τους επιτελείς του στη διαδρομή μέχρι τις εθνικές εκλογές, καθώς στοχεύουν στην ανατροπή των συσχετισμών και αυτό απαιτεί πολλαπλά «χτυπήματα» και στρατηγική. Όμως τι είδους στρατηγική να εφαρμοστεί με τον Παύλο να αλλάζει την ατζέντα, γιατί θέλει το βράδυ που χαλαρώνει να γράψει στο αγαπημένο του Facebook όλα όσα τον νευριάζουν. Δυστυχώς έτσι δεν γίνεται δουλειά και αυτό πλέον είναι ξεκάθαρο για τον Τσίπρα και τους συν αυτώ, οι οποίοι και είναι έξω φρενών με τον Παύλο και θεωρούν ότι έχει εξαντλήσει όλες τις «ζωές» που είχε. Αν και την ώρα που ένα θέμα είναι ακόμα σε εξέλιξη αλλαγές δεν γίνονται, αυτό δεν σημαίνει ότι οι αλλαγές δεν έχουν ήδη αποφασιστεί…

 


Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Politik την Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

Loading