«Κρέμασε» δίχως αγοραστές πάλι η Αθήνα – Πτώση 0,60%

Υπέκυψε και πάλι η ελληνική αγορά ελλείψει αγοραστών, καθώς ακολουθεί τις ευρωπαϊκές αγορές στην πτώση. Μετά την πρώτη ώρα συναλλαγών, η αγορά γύρισε αρνητικά τόσο στις τράπεζες, όσο και σε μη τραπεζικές μετοχές.

Η ελληνική αγορά αποδεικνύεται μια αγορά δίχως προστασία κι αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους ξένους επενδυτές. Η δίνη του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ – Κίνας επηρεάζει και την αναδυόμενη αγορά της Αθήνας, η οποία όμως διαθέτει διαφορετικές προοπτικές σε σχέση με τις διεθνείς αγορές.

Ο μεγαλύτερος προβληματισμός των ξένων είναι ότι η πτώση στην Αθήνα λαμβάνει χώρα όταν η ελληνική αγορά δεν έχει διαγράψει την ανοδική πορεία των ξένων αγορών. Μια εξήγηση για την αντίδραση στην ελληνική αγορά είναι ότι οι ξένοι επενδυτές δεν ρισκάρουν εν όψει των ευρωκλογών και περιμένουν τα αποτελέσματα.

Δεν πρόκειται λοιπόν να ποντάρουν στις εκλογές αναμένοντας είτε μια νίκη της ΝΔ, είτε μια μικρή διαφορά μεταξύ των δυο κομμάτων. Απλώς περιμένουν ένα ξεκάθαρο αποτέλεσμα μεταξύ των δυο κομμάτων. Όσο μεγαλύτερη θα είναι η διαφορά με την οποία θα προηγείται η αντιπολίτευση, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η αντίδραση της αγοράς.

Πριν από λίγο ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 731,70 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,61%.

Πτώση 2,75% για τη μετοχή της Αlpha Bank στα 1,20 ευρώ.

Οριακή η πτώση στην μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 2,036 ευρώ.

Οριακή η άνοδος στα 0,7085 ευρώ.

Βουτιά 4,55% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 1,467 ευρώ.

Άνοδος 0,70% για τον ΟΛΠ στα 21,50 ευρώ – μετοχή που διατηρεί τη δυναμική της.

Πτώση 1,12% για τον ΟΠΑΠ στα 8,82 ευρώ.

Οριακή άνοδο στον ΟΤΕ στα 11,35 ευρώ.

Πτώση 2,69% για τη ΔΕΗ στα 1,265 ευρώ.

Οι συναλλαγές κυμαίνονται σε χαμηλά σχετικά επίπεδα φθάνοντας τα 7,3 εκατ. ευρώ.

Loading