Η «ζυγαριά» της εθνικής μας αξιοπρέπειας

Όσο και αν το επιδιώκουν συγκεκριμένοι κύκλοι η εθνική μας αξιοπρέπεια δεν πρέπει να μπει σε καμία ζυγαριά! Η υποχώρηση στα εθνικά μας θέματα δεν είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο, αλλά δυστυχώς τείνει να γίνει τα τελευταία τρία χρόνια είτε εξαιτίας εξωγενών πιέσεων, είτε (ακόμη χειρότερα) λόγω κομματικών και προσωπικών ιδεοληψιών των κυβερνώντων.

Για αυτό και στο θέμα του συλλαλητηρίου υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018, δεν χωρούν δημοσιογραφικά τσιτάτα.

Είναι θέμα καρδιάς, διάθεσης, αποφασιστικότητας όσων συμμετέχουν να δείξουν σε όλη την υφήλιο ότι παρά την οικονομική κρίση οι Έλληνες έχουμε ακόμα μέσα μας σφυγμό και παλμό.

Στο «Σκοπιανό» δεν πρέπει να αρκείται κανείς στην κριτική από την ασφάλεια του καναπέ, αλλά να αποδείξει ότι έχει τα εθνικά «κότσια» να μπει στην αρένα της μάχης.

Άλλωστε η ιστορία μας έχει διδάξει ότι ως Έθνος οι Έλληνες δεν παραδινόμαστε, αλλά διεκδικούμε! Ακόμα και όταν γνωρίζουμε ότι η φωνή μας, όσο δυνατή και αν είναι, δεν αρκεί πολλές φορές να αποτρέψει μια κατάσταση. Αποτελεί ωστόσο προσωπική υποχρέωση του καθενός να φωνάξει όσο πιο δυνατά γίνεται για την κατάφορη αδικία που συντελείται σε βάρος της Μακεδονίας και της πατρίδας μας.

Το αυριανό συλλαλητήριο, λοιπόν, δεν είναι για το Σκοπιανό, αλλά για την επαναλαμβανόμενη στρεβλή εικόνα της Ελλάδας που υποχωρεί προτού καλά-καλά καθίσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Της Ελλάδας που χαρίζει απλόχερα την ιστορία της προτού της τη ζητήσουν. Της Ελλάδας που απώλεσε το μαχητικό της dna και μεταλλάχθηκε σε μια χώρα συμβιβασμένη με την ήττα και το «δεν βαριέσαι»!

Για αυτό όσοι λάβουν τις σχετικές αποφάσεις πρέπει να συνυπολογίσουν το εθνικό, ιστορικό και πολιτιστικό δίκαιο.

Ψιλά γράμματα θα μου πείτε…

Ιδίως από τη στιγμή που τα τελευταία χρόνια έχει κυριαρχήσει  η περιρρέουσα  ατμόσφαιρα που θέλει όποιον μιλά για πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια και εσχάτως για Μακεδονία να είναι εθνικιστής, «σταγονίδιο», γενικά «ακραίος».

Βλέπετε κάποιοι συγχέουν εσκεμμένα τον πατριωτισμό με την πατριδοκαπηλία! Και πολύ φοβάμαι ότι η καθιέρωση αυτής της αρχής θα σημάνει την απώλεια και της εθνικής μας αξιοπρέπειας.

Μόνο που αυτήν δεν πρέπει να τη βάλουμε σε καμία «ζυγαριά» διότι είναι η μόνη που μας έχει απομείνει, μαζί με την ατομική αξιοπρέπεια.

Ο Έλληνας δεν είναι αδιάφορος και αυτό θα διατρανώσει την Κυριακή.

Οι Μακεδόνες, οι Έλληνες, παίρνουμε στα χέρια μας το στυλό της ιστορίας!

Όχι φορώντας… φουστανέλες και φωνάζοντας συνθήματα, αλλά ενισχύοντας με τη φωνή και την παρουσία μας τη μια και αδιαμφισβήτητη ιστορική αλήθεια.

Ότι η Μακεδονία είναι μια και είναι ελληνική!

 

Loading