ΗΠΑ: Τα όπλα των Αμερικανών… στάζουν αίμα!

Μέχρι πότε οι ΗΠΑ θα κλείνουν τα μάτια στην ανεξέλεγκτη κατοχή όπλων; Αλήθειες που συγκλονίζουν και παιδιά… θύματα! Με προσευχές πάντως δε γίνεται κάτι…

Ο Νίκολας Κρουζ εμφανίστηκε στο δικαστήριο με κατεβασμένο βλέμμα, επιβεβαιώνοντας απλά το όνομά του. Nτυμένος με πορτοκαλί φόρμα φυλακής, με τα χέρια του δεμένα με χειροπέδες και το βλέμμα του κατεβασμένο, είπε μόλις μια φράση: «Μάλιστα κυρία», όταν η δικαστής του ζήτησε να επιβεβαιώσει το όνομά του. Λίγες ώρες νωρίτερα είχε… παγώσει τον πλανήτη, όταν πήρε το ημι-αυτόματο όπλο του και αφού ενεργοποίησε τον συναγερμό πυρκαγιάς στο Λύκειο του Πάρκλαντ για να προκαλέσει περισσότερα θύματα, άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως σκοτώνοντας 17 άτομα και τραυματίζοντας 15 ακόμη.

Το προφίλ του δράστη της επίθεσης στη Φλόριντα

«Με 699 δολάρια πωλείται το πολεμικό αυτόματο που εμφανίζεται στη διαφήμιση. Μην περιμένετε! Οι τιμές θα εκτοξευτούν αφότου έρθει η απατεώνας Χίλαρι». «Ουσιαστικά θέλει να καταργήσει την 2η Τροπολογία. Και, αν μπορέσει να διαλέξει τους δικαστές της, δεν θα μπορέσετε να κάνετε τίποτα, φίλοι μου. Ίσως όμως, ακριβώς λόγω της 2ης Τροπολογίας, να μπορείτε να κάνετε. Δεν ξέρω», είχε τονίσει ο Τραμπ, ο οποίος μετά την εκλογή του φρόντισε να παγώσει κάθε προσπάθεια.

Μαζικές εκτελέσεις, δολοφονίες και πυροβολισμοί στις ΗΠΑ: 1.624 σε 1.870 ημέρες!

Κανένα άλλο έθνος παγκοσμίως δεν έχει τόση βία όσο οι ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί έχουν και κάνουν χρήση περίπου 265 εκατομμύρια όπλα και πιστόλια. Είναι πάνω από ένα όπλο ανά έναν ενήλικα.

Υπάρχουν στοιχεία και πληροφορίες από το Αρχείο Καταγραφής και Βίας και Όπλων ότι υπάρχουν 9 μαζικοί πυροβολισμοί ανά 10 ημέρες. Ως μαζικοί πυροβολισμοί προσδιορίζονται οι πυροβολισμοί σε τέσσερις και παραπάνω ανθρώπους. Οι Αμερικάνοι πρέπει να είναι 21 ετών για να πίνουν και να αγοράζουν αλκοόλ. Όμως στις πιο πολλές Πολιτείες μπορούν να αγοράσουν ένα όπλο AR-15 σε ηλικία 18 ετών! Ο ομοσπονδιακός Νόμος είναι πιο αυστηρός για αγορά πιστολιών σε σχέση με τουφέκια στρατιωτικού τύπου. Πρόκειται για τα πλέον δημοφιλή και χρησιμοποιημένα όπλα που χρησιμοποιούνται σε μαζικές εκτελέσεις ή δολοφονίες.

Οπλα που στάζουν αίμα...

Μετά από μία ποινή που επιβλήθηκε το 2004, μόνο τέσσερις Πολιτείες έχουν βάλει απαγορευτικό για τέτοια πυροβόλα όπλα.

Για 200 χρόνια το Remington είναι ένα από τα πιο διάστημα ονόματα στα όπλα και προμηθευτής στους στρατιώτες για τον εμφύλιο πόλεμο, τους δύο Παγκοσμίους Πολέμους και μία γενιά ανθρώπων που κάνουν χρήση όπλων. Τώρα έχει βρεθεί και ο ιδανικός… σύμμαχος.

Ο φιλικός στην χρήση όπλων, Ντόναλντ Τραμπ

Μετά από μία “χρυσή” εποχή πωλήσεων υπό την προεδρία του Μπαράκ Ομπάμα, οι κατασκευαστές όπλων έχουν πρόβλημα. Οι αγορές δεν είναι όπως παλιά, αφήνοντας με πολύ μεγάλο αποθεματικό τις εταιρείες. Ένα μεγάλο θύμα είναι η Remington που απειλείται ακόμα και με χρεωκοπία.

Η Remington χρησιμοποιεί το άρθρο 11 από τον Νόμο χρεοκοπίας για να απαλλαγεί από τα 700 εκατ. δολάρια χρέος από τα 950 που έχει στο σύνολο και να… χτίσει ξανά την εταιρεία της. Όμως ακόμα και αυτό δεν αλλάζει τα δεδομένα της εταιρείας. Τον Δεκέμβριο ανακοινώθηκε πως η εταιρεία που έχει την Smith & Wesson, η American Outdoor Brands, είδε πτώση 90% σε σχέση με πέρσι. Έπεσε από τα 32 εκατ. δολάρια στα 3,2. Οι αγορές έπεσαν στο 36%.

Τον περασμένο Οκτώβριο η Sturm Ruger, η πιο μεγάλη εταιρεία παρασκευής όπλων, ανακοίνωσε πως τα έσοδά της έπεσαν κατά 35%. Κανένας δεν περίμενε τόσο μεγάλη και δραματική πτώση.

Δεν υπάρχει ποτέ το πολύ νωρίς για τέτοιες συζητήσεις. Ένας εκτελεστής σκότωσε 17 μαθητές και καθηγητές και τραυμάτισε πολλούς περισσότερους στο Γυμνάσιο Marjory Stoneman Douglas στο Πάρκλαντ στην Φλόριντα.

Αυτή η μαζική εκτέλεση ήταν η 290ή σε χώρο σχολείου από το ξεκίνημα του 2013 και η 17η το 2018! Από το 2013 τουλάχιστον 100 Αμερικανοί έχουν σκοτωθεί σε εκτελέσεις σε σχολεία και 231 έχουν τραυματιστεί.

Αυτοί οι πυροβολισμοί δεν είναι όμως το Νο1 πρόβλημα. Βάσει των στοιχείων που υπάρχουν πάνω από 1.600 παιδιά στην Αμερική έχουν σκοτωθεί με όπλα και 7.000 έχουν τραυματιστεί. Πρόκειται για 23 παιδιά που πεθαίνουν κατά μέσο όρο κάθε μέρα!

Μετά έρχονται δικαστές και όλοι ετοιμάζουν Νόμους και στέλνουν ευχές και προσευχές δίχως να κάνουν κάτι άλλο. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από παιδιά να δέχονται πυρά ή τους γονείς τους να κλαίνε για τον χαμό τους ή να ψάχνουν για το εάν ζουν ή όχι. Κατά μέσο όρο ένα σχολείο στην Αμερική δέχεται επίθεση με όπλα και έχει νεκρούς ή τραυματίες μία φορά την εβδομάδα. Αυτές οι ενέργειες αφαιρούν την αίσθηση ασφάλειας ή διασφάλισης σωματικής ακεραιότητας και προκαλούν κάτι ανάλογο και στις τοπικές κοινότητες.

Τα ανατριχιαστικά μηνύματα μίας 15χρονης που γλίτωσε από το μακελειό στην Φλόριντα

Βάση ερευνών αρκετά παιδιά μετά από τέτοια εξέλιξη παρατούν το σχολείο ή δεν τα καταφέρνουν στα τεστ τους έχοντας πτώση 5% σε σχέση με ότι απέδιδαν.

Όσοι φτιάχνουν τους Νόμους για τη χρήση όπλων είναι υποχρεωμένοι να αλλάξουν τα δεδομένα. Η βία και η χρήση όπλων για μαζικές εκτελέσεις θα συνεχίζεται όσο δεν αλλάζει τίποτα. Ο 19χρονος Νίκολας Κρουζ, που σκότωσε με AR-15 17 άτομα στο Γυμνάσιο Marjory Stoneman Douglas είχε αγοράσει νόμιμα το όπλο αυτό έναν χρόνο πριν…

Αριθμοί που σοκάρουν

Το 2014 πάντως μόνο το 32% των Αμερικανών είχαν όπλο στην κατοχή τους σε απογραφή που γίνεται ανά δυο χρόνια. Το 1982 το ποσοστό ξεπερνούσε το 45%.

Το ποσοστό των ανδρών που έχουν όπλο αγγίζει το 35% το 2014, ενώ των γυναικών δεν ξεπέρασε σε καμία απογραφή το 12%. Βέβαια, η απογραφή έβγαλε ένα σοκαριστικό στοιχείο, αφού ο μέσος κάτοχος όπλων δε διαθέτει μόνο ένα όπλο.

Το Κέντρο Έρευνας Ελέγχων Τραυματισμών του Χάρβαρντ, τονίζει πως «όσα περισσότερα όπλα υπάρχουν στη κοινωνία, τόσα περισσότερα περιστατικά δολοφονιών συμβαίνουν».

Το μακελειό στο σινεμά Ορόρα στο Τέξας δεν άλλαξε σχεδόν καθόλου τη γνώμη των Τεξανών για το δικαίωμα στην οπλοκατοχή…

Την τελευταία 35ετία έχουν συμβεί δεκάδες μακελειά στις ΗΠΑ. Σε ποσοστό που ξεπερνούσε το 90%, οι δράστες αγόρασαν τα όπλα τους με απολύτως νόμιμο τρόπο.

Το 2013 οι βιομηχανίες όπλων παρείχαν 250.000 θέσεις εργασίας.

Το 2013 η οικονομική δραστηριότητα των βιομηχανιών όπλων έφτανε τα 38 δισ. δολάρια.

Περίπου 140.000 πωλητές όπλων υπάρχουν στις ΗΠΑ, όταν τα καταστήματα των McDonalds δεν ξεπερνούν τις 14.000.

Το 2013, κατασκευάστηκαν 11 εκατομμύρια όπλα στις ΗΠΑ, αύξηση 220% σε σχέση με το 2003.

Loading