Δύο χρόνια φυλακή επειδή σκότωσε σκύλο

Ένοχος κρίθηκε εν τέλει από την Ελληνική Δικαιοσύνη η οποία του επέβαλλε ποινή φυλάκισης δύο ετών, ένας άνδρας στην περιοχή της Ζακύνθου, οποίος σκότωσε με το όπλο του, ένα σκυλί. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε στο Δικαστήριο, ότι βρισκόταν σε άμυνα καθώς το σκυλί έγινε ιδιαίτερα επιθετικό.

Σύμφωνα με την κατάθεση του γείτονα, ο οποίος κατέθεσε εν τέλει και την μήνυση, άκουσε τον γείτονά του να πυροβολεί και έντρομος κάλεσε αμέσως την αστυνομία για να καταγγείλει το περιστατικό.

Από την πλευρά του πάντως, ο κατηγορούμενος, ανέφερε πως ο ίδιος μετέβει στο αγρόκτημα προκειμένου να πάρει το όπλο που ανήκε στον προσφάτως αποβιώσαντα πατέρα του αλλά και για να ταΐσει το σκυλί που ήταν δεμένο στο κτήμα. Σύμφωνα με την απολογία του όμως, το σκυλί έγινε ιδιαίτερα εχθρικό με αποτέλεσμα ο 46χρονος να πυροβολήσει προκειμένου να αμυνθεί.

Η απόφαση

Το δικαστήριο στο οποίο συγκεντρώθηκαν και μέλη πολλών φιλοζωϊκών οργανώσεων της περιοχής, επέβαλε ποινή φυλάκισης 22 μηνών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ με τριετή αναστολή για τις κατηγορίες της παράβασης του νόμου περί όπλων, κατοχής και οπλοχρησίας και του νόμου περί αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων. Η συνέχεια αναμένεται να δοθεί και πάλι στις δικαστικές αίθουσες, καθώς ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση εναντίον της απόφασης.

Loading