Γαλλία: 700 εκατ. ευρώ σε αναπτυσσόμενες χώρες για έργα ηλιακής ενέργειας

Mέχρι το 2022 η Γαλλία θα ενισχύσει με επιπλέον 700 εκατομμύρια ευρώ τις αναπτυσσόμενες χώρες για έργα ηλιακής ενέργειας, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν στο ιδρυτικό συνέδριο της Διεθνούς Ηλιακής Συμμαχίας στο Νέο Δελχί.

Σύμφωνα με το πρακτορείο AFP οι ανερχόμενες οικονομίες θα λάβουν τη βοήθεια με τη μορφή δανείων και δωρεών, πέραν των 300 εκατομμυρίων ευρώ για τα οποία είχε ήδη δεσμευτεί η Γαλλία το 2015.

«Οι Βέδες θεωρούν τον ήλιο ως την ψυχή του κόσμου, και την πηγή της ζωής. Σήμερα, για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, πρέπει να εξετάσουμε αυτή την αρχαία ιδέα για έμπνευση», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι.

Από την πλευρά του ο Ινδός πρωθυπουργός πρότεινε ένα σχέδιο δράσης με δέκα σημεία για τη διάθεση οικονομικά προσιτής τεχνολογίας ηλιακής ενέργειας σε όλα τα κράτη του κόσμου.

Η Γαλλία και η Ινδία διοργανώνουν από κοινού την πρώτη σύνοδο κορυφής της Διεθνούς Ηλιακής Συμμαχίας στο Νέο Δελχί. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν αρχηγοί κρατών από 23 χώρες.

Loading