Κορονοϊος: Εντοπίστηκε νέο μεταδοτικό στέλεχος του ιού

Ένα νέο μεταδοτικό στέλεχος του νέου κορονοϊου εντοπίστηκε, σύμφωνα με το οποίο κάθε άνθρωπος μπορεί να μολύνει περίπου 5-6 άλλους ανθρώπους, σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο της πανδημίας. 

Οι αρχές του Βιετνάμ ανακοίνωσαν την Κυριακή 2/8 ότι δυσκολεύονται να εντοπίσουν την προέλευση της νέας έξαρσης της πανδημίας κορονοϊού που ξεκίνησε από την κεντρική πόλη Ντανάνγκ και έχει προκαλέσει περίπου 200 κρούσματα μέσα στις τελευταίες εβδομάδες. 

“Στην Ντανάνγκ υπάρχουν πολλές εστίες του ιού και ακόμη πολλά κρούσματα στην κοινότητα”, αναφέρει κυβερνητική ανακοίνωση για το τουριστικό αυτό θέρετρο με πληθυσμό 1,1 εκατομμύριο κατοίκους. 

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η χώρα κατέγραψε την Κυριακή 2/8 34 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 620. Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά δύο και έφθασε τους πέντε, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας. 

Ο υπουργός Υγείας Νγκουγέν Ταν Λονγκ είπε ότι το στέλεχος του ιού που εντοπίστηκε στην έξαρση είναι περισσότερο μεταδοτικό. Σύμφωνα με τον ίδιο, με το νέο στέλεχος κάθε άνθρωπος που μολύνεται με κορονοϊό μπορεί να μολύνει περίπου 5-6 άλλους σε σχέση με 1,8-2,2 που ήταν την προηγούμενη περίοδο της πανδημίας. 

Οι αρχές έχουν λάβει μια σειρά από “άνευ προηγουμένου μέτρα” για να καταπολεμήσουν την έξαρση στην Ντανάνγκ, περιλαμβανομένης της κινητοποίησης πολλών εκατοντάδων φοιτητών στρατιωτικών σχολών για να βοηθήσουν με την ιχνηλάτηση των επαφών και την συγκέντρωση των δειγμάτων για διαγνωστικά τεστ, ανέφερε κυβερνητική ανακοίνωση. 

Δείτε επίσης: Κύπρος – Κορονοϊός: 15 νέα κρούσματα – Συνεχείς έλεγχοι από την Αστυνομία