Θεσσαλονίκη: Φύτεψαν 150 δενδρύλλια στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα ο Δήμος Καλαμαριάς και το “WE 4 ALL”

Ημέρα δενδροφύτευσης στη Θεσσαλονίκη και πιο ειδικά στην Καλαμαριά.

Ο Δήμος Καλαμαριάς ένωσε τις δυνάμεις του με τον μη κερδοσκοπικό περιβαλλοντικό οργανισμό “WE 4 ALL” και από κοινού φύτεψαν 150 δενδρύλλια στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα, όπως πικροδάφνες, ροδιές, αγγελικές και μυδικες).

Παρά το γεγονός ότι η δράση δεν έγινε ευρέως γνωστή, με επιθυμία των διοργανωτών, που ήθελαν να τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας για την πανδημία και να αποφευχθεί ο συνωστισμός, αρκετοί ήταν οι επισκέπτες στο Κόδρα.

Ιδιαίτερα γονείς με τα παιδιά τους, εκμεταλλευόμενοι και τον καλό καιρό στη συμπρωτεύουσα, έσπευσαν να βοηθήσουν στην δενδροφύτευση, πάντα τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις.

Τα μανίκια όμως σήκωσαν και ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης με τον Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Κούβελα, με τον καθένα να φυτεύει δικό του δενδρύλλιο.

Στη δράση συμμετείχαν ακόμη η Γενική Γραμματέας του Δήμου Καλαμαριάς, Ελένη Φύκα, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πρασίνου και Ανακύκλωσης, Στέλιος Ματσαρίδης, η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Ναταλία Παντελίδου και ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κυραντζής.

Να τονιστεί ότι οι εθελοντές του “WE 4 ALL”, που συστάθηκε μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι το 2018, έχουν φυτέψει πάνω από 30.000 δέντρα, ενώ ο Δήμος Καλαμαριάς ήταν ο πρώτος δήμος στη Θεσσαλονίκη στον οποίο ανέλαβαν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και δράση.

Δείτε επίσης: Στο οχυρό Ρούπελ σήμερα ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, τιμώντας την επέτειο 80 ετών από την ηρωική μάχη στα σύνορα (pics)

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ