Θ. Καράογλου: Αποδεικνύουμε ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα οργανωμένη, δημοκρατική που μπορεί να προφυλάξει τα σύνορα της Ευρώπης

 «Είμαστε σήμερα εδώ για να δηλώσουμε την ενεργό συμπαράστασή μας, τη συμπαράταξή μας, στους ήρωες ακρίτες των συνόρων μας, στα παιδιά μας, τους στρατιώτες, στα Σώματα Ασφαλείας, που πυροσβέστες, που φυλάνε Θερμοπύλες», δήλωσε από τις Καστανιές σήμερα ο υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου.

   Ο κ. Καράογλου, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στον Έβρο, στο πλαίσιο της οποίας συναντήθηκε με τους δημάρχους Ορεστιάδας, Βασίλη Μαυρίδη, Διδυμοτείχου, Ρωμύλο Χατζηγιαννογλου, και Σουφλίου, Παναγιώτη Καλακίκο, τόνισε: «Τα σύνορα της Ελλάδας είναι απροσπέλαστα και έχουν αποδείξει όλοι αυτοί, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας ότι μπορούν να τα φυλάξουν πάρα πολύ καλά», συμπληρώνοντας πως «Είμαστε περήφανοι για όλους αυτούς».

   Ο υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας και Θράκης, εξέφρασε την πεποίθηση πως «αποδεικνύουμε εκ των πραγμάτων ότι η Ελλάδα δεν είναι ένας απλός γεωγραφικός χώρος, αλλά είναι μια χώρα οργανωμένη, δημοκρατική που μπορεί και να προφυλάξει τα σύνορα της Ευρώπης που ξεκινάνε από εδώ» και προσέθεσε: «Είμαστε βέβαιοι ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θα καταλάβουν τι ακριβώς παίζεται εδώ, θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, θα βοηθήσουν, όσο πρέπει, την ελληνική κυβέρνηση, τον ελληνικό λαό συνολικά, γιατί ο ελληνικός λαός είναι όλος μια γροθιά, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε αυτή την ασύμμετρη απειλή. Αισιοδοξούμε ότι μέσα από το διάλογο, που φαίνεται ότι ξεκινάει μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας, ότι θα βρεθεί το συντομότερο λύση, έτσι ώστε να αποφορτιστεί αυτή η κατάσταση».

της ανταποκρίτριάς μας Λ. Παπαδημητρίου

 

©Πηγή: amna.gr

Loading