Στεφάνια στο Πολυτεχνείο από αντιπροσωπείες των ΚΚΕ, ΚΝΕ, ΠΑΜΕ και ΣΦΕΑ και εκδήλωση διαμαρτυρίας στο προξενείο των ΗΠΑ

Στεφάνια στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης κατέθεσαν, γύρω στις 2 το μεσημέρι, αντιπροσωπείες του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, φοιτητικών συλλόγων και εργατικών σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και του ΣΦΕΑ.

Την ίδια ώρα, έξω από το προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, στελέχη του κόμματος και της νεολαίας, φοιτητές και αντιδικτατορικοί αγωνιστές απέκλεισαν για μισή ώρα, με δυο αυτοκίνητα, την Τσιμισκή (από την οδό Κ. Ντηλ ως την πλατεία Αριστοτέλους) και πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας -τηρώντας αποστάσεις και φορώντας μάσκες- έξω από το προξενείο των ΗΠΑ, με ομιλίες και συνθήματα ενάντια σε «αντιλαϊκές πολιτικές» στην υγεία και στην εργασία, στον ιμπεριαλισμό και στα μονοπώλια.

«Όσο η κυβέρνηση προσπαθεί, με αυταρχισμό, να υποβιβαστεί το μήνυμα, το μήνυμα θα γίνεται δυνατότερο», δήλωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης.

«Τιμή και δόξα στους νεκρούς του Πολυτεχνείου. Τιμή και δόξα στους εξεγερμένους του Πολυτεχνείου. Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα μετά από 47 χρόνια. Φέτος, αποκτούν κι ένα ακόμη περιεχόμενο, αυτό της υπεράσπισης της υγεία του λαού», δήλωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής.

«Τα μηνύματα για ψωμί, παιδεία, ελευθερία κι επίσης τα αντιιμπεριαλιστικά μηνύματα του Πολυτεχνείου είναι και σήμερα επίκαιρα», δήλωσε το μέλος του ΣΦΕΑ Γιάννης Κατσαρός.

Φ.Γ.

 

©Πηγή: amna.gr

Loading