Κ. Ζέρβας: “Ο Δήμος Θεσσαλονίκης ανοίγει το παράθυρο στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης”

Τη στόχευση του Δήμου Θεσσαλονίκης στην εισαγωγή της ηλεκτροκίνησης υπογράμμισε ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, κατά το άνοιγμα των εργασιών της διαβούλευσης για το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ).

Η διαβούλευση διεξήχθη σήμερα το μεσημέρι με τηλεδιάσκεψη και με τη συμμετοχή εκπροσώπων από κορυφαίους φορείς της πόλης που εμπλέκονται είτε άμεσα είτε έμμεσα στον σχεδιασμό.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης αναδεικνύεται πρωτοπόρος στον τομέα της ηλεκτροκίνησης και της ανάπτυξης υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, σχεδιάζοντας την εγκατάσταση 325 σταθμών φόρτισης σε όλες τις δημοτικές κοινότητες.

“Το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων στοχεύει σε μια ορθολογική πρόβλεψη τοποθέτησης υποδομών φόρτισης. Συνυπολογίζει τη χωροταξική οργάνωση της Θεσσαλονίκης, το σύστημα μεταφορών, τις δυνατότητες και τους περιορισμούς του δικτύου καθώς και τη μελλοντική εξέλιξη της ίδιας της πόλης. Ο δήμος Θεσσαλονίκης ανοίγει το παράθυρο προς μια νέα εποχή, την εποχή της ηλεκτροκίνησης”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας.

Παράλληλα, σημείωσε ότι και ο δήμος Θεσσαλονίκης στρέφεται στην ανανέωση του στόλου του με ηλεκτρικά οχήματα. “Εκσυγχρονίζουμε τον στόλο οχημάτων, μειώνουμε τους ρύπους και σχεδιάζουμε τη Θεσσαλονίκη της επόμενης δεκαετίας, πάντα με βάση τις ανάγκες των πολιτών. Και ο δήμος Θεσσαλονίκης, λοιπόν, μπαίνει στην πρίζα”, ήταν τα λόγια του.

Δείτε επίσης: Δήμος Θεσσαλονίκης: Τα νέα πρόσωπα της διοίκησής του ανακοίνωσε ο Κ. Ζέρβας

Loading