Δήμος Θεσσαλονίκης: Αντικατάσταση 18 κουκουναριών που ξεράθηκαν στη Νέα Παραλία

Ο αρχιτέκτονας της Νέας Παραλίας, Πρόδρομος Νικηφορίδης, κάνει λόγο για φλοιοφάγο έντομο

Στην κοπή των 18 κουκουναριών που έχουν ξεραθεί κατά μήκος της διαδρομής στη Νέα Παραλία και στην άμεση αντικατάστασή τους θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο αρχιτέκτονας της Νέας Παραλίας, Πρόδρομος Νικηφορίδης, είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες στο Facebook απεικονίζοντας τα φαγομένα δέντρα στη Νέα Παραλία, αναφερόμενος σε φλοιφάγο έντομο. Τις πληροφορίες περί φλοιοφάγου εντόμου διέψευσε με δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Σωκράτης Δημητριάδης.

Ο κ. Δημητριάδης δήλωσε: «Από τις συνολικά 660 κουκουναριές που είναι φυτεμένες στη Νέα Παραλία, έχουν χαλάσει οι 18. Αυτές θα κοπούν και θα αντικατασταθούν, προς τα τέλη φθινοπώρου, οπότε και είναι η περίοδος που γίνονται μεταφυτεύσεις. Τα δέντρα αυτά “χάθηκαν” από φυσιολογικά αίτια, από άλλες αιτίες όπως οι μύκητες και όχι από το φλοιοφάγο έντομο».

Αύριο, Τρίτη, σχεδιάζεται να κοπεί η πρώτη κουκουναριά που ξεράθηκε στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, ενώ θα ακολουθήσουν σταδιακά ανάλογες εργασίες και στα υπόλοιπα. Παράλληλα, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, η διοίκηση του δήμου έχει ήδη εντάξει σε νέα εργολαβία του δήμου Θεσσαλονίκης την αγορά συνολικά 25 κουκουναριών, ώστε να υπάρχει και απόθεμα.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ