Δήμος Ωραιοκάστρου: Σε εξέλιξη πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών

Για πρώτη φορά γίνεται καταγραφή εστιών και χαρτογράφηση περιοχών όπου αναπτύσσονται τα κουνούπια, για την καλύτερη αντιμετώπισή τους.

Δελτίο Τύπου που αναδεικνύει το ολοκληρωμένο πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών που υλοποιεί, εξέδωσε ο Δήμος Ωραιοκάστρου, με λεπτομέρειες για τους ψεκασμούς και τη χρήση εγκεκριμένων σκευασμάτων, που δεν εγκυμονούν κίνδυνο για κανέναν οργανισμό, πλην των κουνουπιών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Ωραιοκάστρου:

“Σε εξέλιξη πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στο Δήμο Ωραιοκάστρου

Για πρώτη φορά γίνεται καταγραφή εστιών όπου αναπτύσσονται για την καλύτερη αντιμετώπισή τους.

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών υλοποιεί ο Δήμος Ωραιοκάστρου, προχωρώντας για πρώτη φορά στην καταγραφή και τη χαρτογράφηση των περιοχών όπου δημιουργούν εστίες αναπαραγωγής, με στόχο την πιο αποτελεσματική αντιμετώπισή τους. Ειδικά συνεργεία με οδηγίες των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Ωραιοκάστρου καταγράφουν και χαρτογραφούν τις σημαντικότερες εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών στο φυσικό, περιαστικό και αστικό σύστημα. Διενεργούν ψεκασμούς σε εστίες που φιλοξενούν μεγάλους πληθυσμούς από προνύμφες, όπως ρέματα, φρεάτια, κτηνοτροφικές μονάδες, βόθροι κ.λ.π. Οι εφαρμογές γίνονται με τη χρήση εγκεκριμένων σκευασμάτων από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και δεν εγκυμονούν κανένα απολύτως κίνδυνο για οργανισμούς πέρα των κουνουπιών.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται, δέντρο και δρόμος

Αξίζει να τονιστεί πως το πρόγραμμα περιλαμβάνει εντομολογική εποπτεία για την αντιμετώπιση του είδους Aedes albopictus (κουνούπι τίγρης) με τη δημιουργία δικτύου παγίδων ωοαπόθεσης και την μεταφορά του βιολογικού υλικού σε ειδικό εργαστήριο.

Επίσης, στο πλαίσιο του προγράμματος διενεργείται έλεγχος αποτελεσματικότητας των ψεκασμών μέσω δειγματοληψιών, ενώ γίνεται παρακολούθηση πληθυσμών εντόμων με τη χρήση παγίδων φωτός και ξηρού πάγου“.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Πυρκαγιά στην Πυλαία – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Loading