Δήμος Λαγκαδά: Συγκίνηση και μεγάλη συμμετοχή στη συμβολική δενδροφύτευση στο Κολχικό, για τα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Ιδιαίτερη ανταπόκριση για τη συμβολική κίνηση στο Κολχικό στη Θεσσαλονίκη, με τον αριθμό “353.000” να σχηματίζεται με δέντρα, συμβολίζοντας την αθανασία της ψυχής και την αιώνια ζωή για τα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η συμβολική δενδροφύτευση στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στο «Πάρκο Μνήμης Προσφυγικού Ελληνισμού» στο Κολχικό του Δήμου Λαγκαδά.

Ο αριθμός 353.000 σχηματίστηκε με δένδρα, τα οποία συμβολίζουν την αθανασία της ψυχής και την αιώνια ζωή.

Ταυτόχρονα, στο κέντρο του αριθμού φυτεύτηκε το «ρόδαφνον» , φυτό με θεραπευτικές ιδιότητες που ευδοκιμούσε στην περιοχή του Πόντου και που στέλνει το μήνυμα της επούλωσης των πληγών της προσφυγιάς και της δικαίωσης των νεκρών.

Μπορεί να είναι εικόνα δέντρο και κείμενο

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Λαγκαδά, Ιωάννης Ταχματζίδης: « Η διεθνοποίηση του εγκλήματος της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου αποτελεί την ελάχιστη δικαίωση για τους Έλληνες που σφαγιάστηκαν, που μείναν εκεί, στα αιματοβαμμένα χώματα του Πόντου. «Την πατρίδα’μ έχασα, έκλαψα και πόνεσα» τραγουδούσαν οι πρόγονοι μας. Η συνέχεια του τραγουδιού πρέπει να είναι « Η Ρωμανία κι αν πέρασεν, ανθεί και φέρει κι άλλον».

Χαιρετισμό απηύθυνε, μεταξύ άλλων και η Χριστίνα Σαχινίδου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων (Π.Ο.Π.Σ.) η οποία τόνισε πως οι Πόντιοι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να δικαιωθούν και ζήτησε να μπει στη διπλωματική ατζέντα το θέμα της διεθνοποίησης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας μίλησε ο γενικός γραμματέας της Π.Ο.Π.Σ. και ιστορικός Κωνσταντίνος Σαμουρκασίδης ο οποίος σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε πως ο αφανισμός των Χριστιανών και των Ελλήνων του Πόντου ήταν ένα οργανωμένο και προσχεδιασμένο έγκλημα.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Πρόστιμα των 2.000 ευρώ σε δύο ιδιοκτήτες καταστημάτων στο κέντρο για αναπαραγωγή μουσικής