Δήμος Κορδελιού Ευόσμου – Συνάντηση με τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα (εικόνες)

Περίπου μία ώρα κράτησε η συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα με τον δήμαρχο Κορδελιού-Ευόσμου κ. Κλεάνθη Μανδαλιανό, παρουσία του Υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης Σταύρου Καλαφάτη και των αντιδημάρχων Κώστα Σωτηράκη και Κώστα Αμανατιάδη.

Η δρομολόγηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων και παρεμβάσεων, οι προτεραιότητες αλλά και οι ιδιαίτερες ανάγκες σε υποδομές που αντιμετωπίζει ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, κάποια από τα κύρια θέματα της ατζέντας.

Ο Δήμος ζήτησε τη στήριξη της κυβέρνησης ώστε να καλυφθούν βασικές ανάγκες σε έργα και κυρίως τονίστηκε η αναγκαιότητα άμεσης έγκρισης του πακέτου προτάσεων για έργα που υπέβαλε ο Δήμος, ύψους 27 εκατομμυρίων ευρώ, στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”. Συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της ολοκλήρωσης του σταδίου άνωθεν του Περιφερειακού όπως και της αποπεράτωσης του Κολυμβητηρίου, τονίζοντας την ανάγκη να εξευρεθούν άμεσα πηγές χρηματοδότησης του ζωτικού αυτού έργου, ώστε μετά από 15 χρόνια εγκατάλειψης να παραδοθεί στην τοπική κοινωνία. Ακόμη ζητήθηκε από τον υπουργό να συμβάλει στην υποστελέχωση του Δήμου σε καίριές θέσεις όπως είναι το επιστημονικό προσωπικό.

Με τη σειρά του Αν. Υπουργός Εσωτερικών τόνισε πως σε αυτήν την ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή το μήνυμα για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού πρέπει να περάσει σε όλη την κοινωνία, όντας το ισχυρότερο όπλο που έχουμε στα χέρια μας απέναντι στην πανδημία.

Εμβολιαζόμαστε σημαίνει ζούμε” τόνισε χαρακτηριστικά , επισημαίνοντας την ανάγκη “να επιταχυνθεί το πρόγραμμα του εμβολιασμού μέσα στο καλοκαίρι, καθώς λόγω των μεταλλάξεων δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε”. Ο κ. Πέτσας απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να προστρέξουν, να αφήσουν τις αναβολές και να εμβολιαστούν. Εκφράζοντας την πλήρη στήριξη του Δήμου στην προσπάθεια να δυναμώσει το μήνυμα του εμβολιασμού σε τοπικό επίπεδο, ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός διαβεβαίωσε πωςμέσα από δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο ώστε το εμβολιαστικό πρόγραμμα να πετύχει και να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια και οι παράλογες επιφυλάξεις που υπάρχουν σήμερα”.

Στη συνάντηση για την επίτευξη των στόχων του εμβολιαστικού προγράμματος, παρέστησαν η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Ευόσμου κ. Ρένα Οικονομίδου και οι εκπρόσωποι των δύο τοπικών εμπορικών συλλόγων Ευόσμου και Ελευθερίου Κορδελιού κ.κ. Ζαχαρίας Κουϊμτζής και Άρης Βρίντχατζ και κατά τη διάρκειά της συζητήθηκαν οι στοχευμένες δράσεις και πρωτοβουλίες που θα δρομολογηθούν το επόμενο διάστημα για τον εμβολιασμό, με στόχο να αρθούν οι επιφυλάξεις που προέρχονται από ανορθολογικές θεωρίες που επιτείνουν την αναβλητικότητα και προκαλούν φόβο και δυσπιστία στους πολίτες.

Οι δράσεις αυτές αφορούν στην έκδοση φυλλαδίων με στοχευμένες ερωτήσεις, οι οποίες θα απαντώνται επιστημονικά, ενώ θα λάβουν χώρα και άλλες πρωτοβουλίες ενημέρωσης, με αναρτήσεις αφισών και ενημερωτικού υλικού τόσο στα δημοτικά διαδικτυακά μέσα όσο και στα καταστήματα του δήμου.

Δείτε επίσης: Θέρμη: Εγκρίθηκε η μελέτη “Αποχέτευση ομβρίων υδάτων της περιοχής επέκτασης Θέρμης”