Δήμος Κασσάνδρας: Η ανακοίνωση του για την βλάβη του βιολογικού στη Χανιώτη

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Κασσάνδρας, το πρόβλημα έχει αποκατασταθεί πλήρως

Το πρόβλημα που προκλήθηκε στον βιολογικό καθαρισμό στη Χανιώτη, όταν μια αντλία τέθηκε εκτός λειτουργίας, ωστόσο σύμφωνα με τον Δήμο το πρόβλημα έχει πλέον αποκατασταθεί πλήρως. Ωστόσο τονίζει πως μέχει να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι η παραλία θα πρέπει να παραμείνει κλειστή.

Aναλυτικά η ανακοίνωση:

«Κανονικά λειτουργεί ο βιολογικός καθαρισμός στον Χανιώτη μετά την πλήρη αποκατάσταση του προβλήματος που προκλήθηκε όταν μια αντλία τέθηκε εκτός λειτουργίας.
Η αντλία αντικαταστάθηκε ενώ καθ όλο το διάστημα των εργασιών και προκειμένου να γίνεται ομαλά η διαδικασία της άντλησης των λυμάτων, επι τόπου έσπευσαν βυτιοφόρα του Δήμου Κασσάνδρας για να κάνουν άντληση και να αποτρέψουν την διοχέτευση λυμάτων προς τη θάλασσα στην ακτή Παπαδιάς
Το πρόβλημα προέκυψε όταν μια αντλία στις εγκαταστάσεις του αντλιοστασίου του βιολογικού κάηκε με αποτέλεσμα η άντληση των λυμάτων προς επεξεργασία να διοχετευτεί σε λιγότερες αντλίες που δεν άντεξαν το μεγάλο φορτίο. Αποτέλεσμα να ξεχειλίσει ένα φρεάτιο και μικρή ποσότητα λυμάτων να διοχετευτεί προς τη θάλασσα.
Ήδη έχουν ληφθεί δείγματα θαλασσινού νερού από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κασσάνδρας και έχουν σταλεί για εργαστηριακό έλεγχο.
Παρακαλούνται δημότες και επισκέπτες να μην χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη παραλία στην ακτή Παπαδιάς για μπάνιο μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα από τους εργαστηριακούς ελέγχους και πιστοποιηθεί η καταλληλότητα των νερών
»

Δείτε επίσης: Χαλκιδική: Υπό κράτηση ο 38χρονος Σουηδός διακινητής κοκαΐνης

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr