ΔΕΘ: Σήμα ευρωπαϊκής εμβέλειας για την επανεκκίνηση της οικονομίας

Ρεαλιστικό σενάριο θεωρεί την διεξαγωγή της 85ης ΔΕΘ στις 5-13 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo AE, Τάσος Τζήκας.

«H 85η ΔΕΘ, στις 5-13 Σεπτεμβρίου, με τιμώμενη χώρα τη Γερμανία, μπορεί να αποτελέσει το σήμα για την επανεκκίνηση της οικονομίας στις νέες συνθήκες, δεδομένου ότι θα είναι πανευρωπαϊκά από τις πρώτες μεγάλες διεθνείς εκθέσεις του φθινοπώρου του 2020. Επιπρόσθετα, υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση του πρωθυπουργού προς τη Γερμανίδα Καγκελάριο Μέρκελ, να επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη, η οποία έγινε στη διάρκεια του ελληνογερμανικού φόρουμ στο Βερολίνο, στις 9 Μαρτίου», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Τζήκας.

Ο κ. Τζήκας εξέφρασε την εκτίμηση ότι, με την ευκαιρία της 85ης ΔΕΘ, η Ελλάδα και η Γερμανία μπορούν να προβάλλουν από κοινού σε όλη την Ευρώπη, μέσω της Θεσσαλονίκης, το νέο μοντέλο δημόσιας και επαγγελματικής συμπεριφοράς, που επιβάλλει η πανδημία Covid-19, μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο.

Ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo AE, σημείωσε ότι θα είναι μια διαφορετική ΔΕΘ, στην οποία θα εφαρμοστεί ένα απόλυτα υγειονομικό πρωτόκολλο σε στενή συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και την παγκόσμια ένωση εκθέσεων (UFI).

Διευκρινίζει ότι, παρότι το ψυχαγωγικό και πολιτιστικό μέρος της 85ης ΔΕΘ πιθανώς δεν θα πραγματοποιηθεί όπως το ξέραμε, στο πλαίσιο του στόχου για λιγότερους επισκέπτες, διερευνάται το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας διαδικτυακής πλατφόρμας, μέσω της οποίας θα μεταδίδονται κάποια μουσικά γεγονότα.

Μέσα στον Μάιο σύμφωνα με τον κ. Τζήκα θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Loading