Δ. Θεσσαλονίκης: Στο τελικό στάδιο η απόκτηση 50 λεωφορείων

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται ο δήμος Θεσσαλονίκης για την προμήθεια 50 λεωφορείων από τη Λειψία, τα οποία πρόκειται να παραχωρηθούν στον ΟΑΣΘ.

Τα λεωφορεία αναμένεται να ενισχύσουν τις αστικές συγκοινωνίες και να βελτιώσουν το επίπεδο εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού, «μεγάλη ανάγκη εν μέσω της πανδημικής κρίσης καθίσταται επιτακτικότερη παρά ποτέ», τόνισε η σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020, το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης ενέκρινε τους όρους της σύμβασης χρησιδανείου μεταξύ του δήμου Θεσσαλονίκης και του ΟΑΣΘ για την εκτέλεση συγκοινωνιακού έργου. Όλες οι διαδικασίες προχωρούν με τους καλύτερους όρους για την πόλη και τους πολίτες, αφού για τα 50 αυτά λεωφορεία ο Δήμος Θεσσαλονίκης εξασφάλισε μια εξαιρετικά χαμηλή τιμή αγοράς, ενώ συγχρόνως διασφάλισε πως όλες οι υπόλοιπες δαπάνες θα βαρύνουν τον ΟΑΣΘ.

Ειδικότερα, με συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και μέσα από την αξιοποίηση με πρωτοβουλία του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα του δικτύου των αδελφοποιημένων με τη Θεσσαλονίκη πόλεων, τα 50 λεωφορεία από τη Λειψία της Γερμανίας επιτεύχθηκε να αγοραστούν στην ειδική τιμή των μόλις 11.000 ευρώ έκαστο.

Μάλιστα στη σύμβαση χρησιδανείου, που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, προβλέφθηκε ρητά πως όλες οι υπόλοιπες αναγκαίες δαπάνες -από το κόστος μεταφοράς και ταξινόμησης των λεωφορείων μέχρι τον τεχνικό τους έλεγχο, τα έξοδα συντήρησης και οποιεσδήποτε τυχόν προσαρμογές κριθούν απαραίτητες από τον χρήστη τους- θα βαρύνουν αποκλειστικά τον ΟΑΣΘ. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προβλέπεται ακόμη να έχει και διαφημιστικά δικαιώματα.

Τα 50 λεωφορεία από τη Λειψία βρίσκονται σε άριστη λειτουργική κατάσταση, είναι απολύτως αξιόπιστα και εξαιρετικά καλοσυντηρημένα, αφού υπόκεινται σε αυστηρά πρωτόκολλα συντήρησης με πλήρεις τεχνικούς ελέγχους κάθε τρεις μήνες.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης τοποθετήθηκε και ο Πρόεδρος του ΟΑΣΘ Γιώργος Σκόδρας, υπογραμμίζοντας ότι η βοήθεια που παρέχεται από τον Δήμο είναι εξαιρετικά κρίσιμη και απαραίτητη.

Δείτε ακόμη:

Π.Κ.Μ: Σε κατάσταση επιφυλακής λόγω κορονοϊού

Loading