Δ. Θεσσαλονίκης: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στη Μητροπόλεως

Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Μητροπόλεως, στο κέντρο της πόλης, έχει προγραμματίσει ο δήμος Θεσσαλονίκης για το σαββατοκύριακο 22-23 Αυγούστου.

Την πρώτη ημέρα οι εργασίες θα λάβουν χώρα στο τμήμα της Μητροπόλεως ανάμεσα στις οδούς Βενιζέλου και Αγίας Σοφίας, ενώ τη δεύτερη ημέρα στο τμήμα της οδού ανάμεσα στις οδούς Αγίας Σοφίας και Παύλου Μελά.

Ειδικό πλέγμα ενίσχυσης

Οι εργασίες θα αφορούν στην αποκατάσταση επικίνδυνων τμημάτων της οδού Μητροπόλεως, συνολικού εμβαδού τουλάχιστον  5.000τ.μ, ενώ θα χρησιμοποιηθεί ειδικό πλέγμα ενίσχυσης του οδοστρώματος με στόχο την αυξημένη αντοχή λόγω της μεγάλης επιβάρυνσης.

Οι σχετικές ρυθμίσεις της κυκλοφορίας θα ισχύσουν με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σε κακή κατάσταση η Μητροπόλεως

Όπως επισημαίνει ο δήμος Θεσσαλονίκης, η ασφαλτόστρωση της οδού Μητροπόλεως έρχεται σε συνέχεια πολλών παρεμβάσεων στο οδόστρωμα της πόλης καθώς συνολικά το τελευταίο, ειδικά κατά τόπους, βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση αυξάνοντας το βαθμό επικινδυνότητας για οδηγούς οχημάτων και ιδιαίτερα δικυκλιστές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, αποτελεί βασική δέσμευση της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης η βελτίωση του οδοστρώματος, όχι μόνο σε βασικές κεντρικές αρτηρίες της πόλης αλλά σε όσο το δυνατόν περισσότερους δρόμους είναι εφικτό, με τις λιγότερες δυνατές οχλήσεις προς την κυκλοφορία.

Δείτε ακόμη:
ΠΚΜ: Αυτοψία Τζιτζικώστα στα έργα αποκατάστασης στο Λαγκαδά μετά τη θεομηνία

Loading