84η ΔΕΘ-Εξαγωγικές ευκαιρίες στις αγορές της Ελλάδας και της ΕΕ “βλέπει” η ινδική εταιρεία Itacon Granito

Τις επιχειρηματικές συνεργασίες, που θα δώσουν περαιτέρω ώθηση στην εξωστρεφή της προοπτική, με έμφαση τις ευρωπαϊκές αγορές, αναζητά και ταυτόχρονα διερευνά στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) η ινδική εταιρεία “Itacon Granito Pvt Ltd’. 
Η εταιρεία, που συμμετέχει στην φετινή ΔΕΘ, με αφορμή το γεγονός ότι η Ινδία είναι τιμώμενη χώρα, έχει την ευκαιρία να μελετήσει καλύτερα τόσο τα χαρακτηριστικά της ελληνικής αγοράς, όσο και αυτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τις δηλώσεις του διευθυντή της, Prashant Sitapara, στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Έχοντας στο “χαρτοφυλάκιό” της την πολύχρονη εμπειρία, την κορυφαία θέση στην ινδική αγορά, αλλά και διεθνώς, καθώς πραγματοποιεί εξαγωγές σε περισσότερες από 35 χώρες, η Itacon Granito Pvt Ltd, επιχειρεί να αποκτήσει καλύτερη πρόσβαση στις ευρωπαϊκές αγορές και η Ελλάδα, ιδίως η Θεσσαλονίκη μπορεί να αποτελέσει το σημείο αναφοράς γι’ αυτό τον στόχο, σύμφωνα με τον κ. Sitapara.
«Βρισκόμαστε εδώ στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ. Είμαστε ικανοποιημένοι για αυτό, διότι είναι η πρώτη φορά που είμαστε εδώ στη Θεσσαλονίκη, στην Ελλάδα» επισήμανε ο κ. Sitapara, προσθέτοντας ότι η εταιρία, που δραστηριοποιείται στον κλάδο κατασκευής πλακιδίων (κεραμικών, υαλοποιημένων κ.ά.), έχει ηγετική θέση στην ινδική αγορά και σημαντικό -όπως είπε- ποσοστό κάλυψης της συγκεκριμένης αγοράς σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η Itacon Granito Pvt Ltd είναι μία από τις εννέα ινδικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο “ πεδίο” και έχουν παρουσία στη φετινή ΔΕΘ, πρόσθεσε ο κ. Sitapara, αναδεικνύοντας το ενδιαφέρον τόσο της εταιρείας, της οποίας είναι επικεφαλής, όσο και των υπόλοιπων, να συνάψουν συμφωνίες συνεργασίας με επιχειρήσεις από την Ελλάδα.
«Ήρθαμε εδώ στη Θεσσαλονίκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, διότι είδαμε στη Θεσσαλονίκη εξαγωγικές ευκαιρίες όχι μόνο στην ελληνική αγορά, αλλά και σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Υπογράμμισε, επίσης, ότι, «η Θεσσαλονίκη διαθέτει το λιμάνι, από όπου μπορεί να είναι η πύλη για τα προϊόντα μας να εξαχθούν και να αποκτήσουν πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά (…) Είναι σημαντική χώρα η Ελλάδα, η Θεσσαλονίκη».
Ερωτηθείς εάν στα σχέδια της εταιρείας είναι η ενεργή της “παρουσία”  στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Sitapara σημείωσε πως η εταιρεία εξετάζει διάφορα μοντέλα συνεργασίας, που είναι ωφέλιμα για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. «Αναζητούμε (τρόπους) συνεργασίας, πώς θα μπορούσε ένας σχεδιασμός να εξελιχθεί και να πάει ένα βήμα πιο μπροστά» τόνισε ο κ. Sitapara, εκτιμώντας ότι η συμμετοχή της εταιρείας στην 84η ΔΕΘ θα έχει θετικά αποτελέσματα στην πορεία της Itacon Granito Pvt Ltd.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading