Την έκθεση «Pella Agro 2019» εγκαινίασε ο Κ. Σκρέκας

Στην Κρύα Βρύση στο νομό Πέλλας, όπου και πραγματοποίησε τα εγκαίνια της έκθεσης «Pella Agro 2019», παραβρέθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκρέκας. 

Όπως τόνισε κατά τον χαιρετισμό του ο υφυπουργός η Έκθεση «Pella Agro» είναι ένας επιτυχημένος θεσμός που έχει ως στόχο να αναδείξει και να προβάλει την τοπική οικονομία, την εξωστρέφεια των Ελλήνων παραγωγών, καθώς και την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των αγροτών.

Παράλληλα, ο κ. Σκρέκας εξήρε το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην προβολή του πρωτογενούς τομέα, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση στηρίζει ένθερμα κάθε πρωτοβουλία που στοχεύει στην καλύτερη προβολή των ελληνικών αγροτικών προϊόντων.

Μιλώντας για τα φορολογικά κίνητρα αλλά και τις νομοθετικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση για τη στήριξη των συνεργατικών σχημάτων ο κ. Σκρέκας επεσήμανε πως εντός του έτους αναμένεται να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή το νέο πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας των αγροτικών συνεταιρισμών.

Τόνισε πως στόχος του υπουργείου είναι να γίνει πιο ανταγωνιστικός ο αγροτικός τομέας μέσω παρεμβάσεων που θα μειώσουν το κόστος παραγωγής, θα καταπολεμήσουν τις παράνομες ελληνοποιήσεις, θα αξιοποιούν ορθολογικά τους φυσικούς πόρους και θα προσελκύουν νέους στην αγροτική παραγωγή.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading