Συγκεντρώσεις κατά της επίθεσης στο Γιάννη Μπουτάρη

Συγκεντρώσεις κατά της επίθεσης στο Γιάννη Μπουτάρη διοργανώνονται σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, μετά από κάλεσμα που απηύθυναν πολίτες μέσω του Facebook.

Την Τετάρτη στο Λευκό Πύργο

«Τετάρτη 23 Μαΐου στις 7 μ.μ. όλοι όσοι διαφωνούμε με τις χθεσινές πρακτικές και πιστεύουμε στη Δημοκρατία και το Διάλογο ας μαζευτούμε στο Λευκό Πύργο.

Η Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο “αυτοί”, είμαστε και εμείς που επιμένουμε στον πολιτισμένο τρόπο αντιπαράθεσης, που απαντάμε στις οπαδικές συμπεριφορές πως δεν μπορούν να χαρακτηρίζουν όλη την πόλη, που σεβόμαστε ως κόρην οφθαλμού τους θεσμούς, ακόμη κι αν διαφωνούμε εν μέρει, που δε χρησιμοποιούμε παραβατικές μεθόδους για να υποστηρίξουμε τα πιστεύω μας. Έχοντας απόλυτη γνώση της Ιστορίας και πού οδήγησαν την πόλη παλιότερες παραπλήσιες συμπεριφορές. Αντίθετα, πιστεύουμε πως μόνο μέσα από τον ψύχραιμο δημόσιο διάλογο μπορούμε να αμβλύνουμε τις διαφορές μας, απαντώντας με μόνη τη συμμετοχή μας, στις προκλητικές συμπεριφορές που μας γυρίζουν χρόνια πίσω.

Τετάρτη 7 μ.μ. χωρίς λάβαρα, χωρίς συνθήματα
μόνο εμείς, οι πολίτες της πόλης. Που αρνιόμαστε να γίνει ζούγκλα η πόλη, που δε θέλουμε οι πλατείες μας να γίνουν γήπεδα φανατικών οπαδών-χούλιγκαν, αλλά εστίες πολιτισμού, διαλόγου και ενότητας, για το καλό και την ησυχία της πόλης».

Αύριο στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

«Ως πολίτες μιας πόλης που οφείλει να αντιδράσει στη βία, στην ανελευθερία, στον τραμπουκισμό, διοργανώνουμε συγκέντρωση συμπαράστασης στο Δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, στο Γιάννη Μπουτάρη.

Σιωπηλά και ειρηνικά συγκεντρωνόμαστε για να του δηλώσουμε με θάρρος πως είμαστε δίπλα του, πως είμαστε μαζί του απέναντι σε ό,τι πληγώνει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την ελευθερία, τη δημοκρατία.

Σας θέλουμε όλους δίπλα μας. Όλους όσοι πιστεύετε πως αυτή η πόλη είναι πολλά περισσότερα απο εθνολαϊκιστικές άναρθρες κραυγές.

Δε θα τους χαρίσουμε την ελευθερία μας. Δε θα τους χαρίσουμε τη δημοκρατία. Δε θα τους χαρίσουμε την πόλη μας.

Ο Γιάννης Μπουτάρης στάθηκε πολλές φορές μόνος του απέναντι στο μίσος. Καιρός να σταθούμε και εμείς μαζί του και να του φωνάξουμε “Δεν είσαι μόνος”.

Αύριο όλοι, στις 5 το απόγευμα, στην αίθουσα του δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Θα έρθεις;».

Αύριο στο Δημαρχείο της Αθήνας

«Τη Δευτέρα 21/5 και ώρα 5:00 μ.μ., θα είμαι κι εγώ στο Δημαρχείο της Αθήνας, την ώρα που το Δημοτικό Συμβούλιο θα βροντοφωνάξει “στεκόμαστε στο πλευρό του Γιάννη Μπουτάρη, στο πλευρό της Δημοκρατίας”».

Loading