Μπουτάρης: «Να μην έρχονται στη ΔΕΘ οι πολιτικοί»

Της Μαρίας Βλάχου
Την πρόταση του να μην έρχονται οι πολιτικοί αρχηγοί στη ΔΕΘ επανέλαβε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου.

«Φέτος η ΔΕΘ ήταν ωραία και είχε αναβαθμισμένο επίπεδο. Εντυπωσίασε το περίπτερο της Αμερικής, ενώ, το εκπληκτικό είναι ότι το απόγευμα είχε πολύ κόσμο.Αυτό όμως που γίνεται κάθε χρόνο στη ΔΕΘ τα τελευταία χρόνια είναι απαράδεκτο» τόνισε ο κ. Μπουτάρης και πρόσθεσε «δεν είναι όμως δυνατό ενώ είναι ένα εμπορικό γεγονός να διαλύεται η πόλη, να γίνονται ζημιές, να αδειάζει η πόλη από τους Θεσσαλονικείς και μπορεί η αγορά να ήταν ανοιχτή όμως το ταμείο ήταν μείον».

Επιστολή σε κόμματα, επιμελητήρια και φορείς

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μάλιστα πρότεινε να αποστείλει το δημοτικό συμβούλιο επιστολή σε κόμματα, επιμελητήρια και φορείς, με την οποία να ζητούν να καταργηθεί η παρουσία των πολιτικών στη ΔΕΘ. Ο κ. Μπουτάρης είπε ότι θα μπορούσε να γίνει ένα φόρουμ οικονομικό, πολιτικό, ένα Νταβός, όχι όμως μέσα στην πόλη.

«Η θα γίνουμε Νταβός η να διαλυθεί η έκθεση στη βάση της» «είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε και στο θέμα του ωραρίου των καταστημάτων λέγοντας ότι σε πρόσφατη εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης πρότεινε να γίνουν αλλαγές και πρόσθεσε ότι συζήτησε το θέμα και πριν από έξι μήνες με τον πρόεδρο του ΕΚΘ Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη

«Το ωράριο που υπάρχει στην αγορά δεν είναι βολικό για τη ζωή της πόλης, δημιουργεί προβλήματα στις συγκοινωνίες. Μια πρόταση θα ήταν το ωράριο των καταστημάτων να είναι από τις δέκα το πρωί ως τις έξι το απόγευμα, όπως συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις», πρόσθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Loading