Θεσσαλονίκη: Πακιστανοί κρατούσαν παράνομα 50 αλλοδαπούς

Δύο Πακιστανοί ηλικίας 30 και 29 ετών συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη έπειτα από συντονισμένες ενέργειες της αστυνομίας.

Οι συλληφθέντες κρατούσαν παράνομα 50 αλλοδαπούς, υπηκόους Πακιστάν και Μπαγκλαντές σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην περιοχή της Νέας Απολλωνίας.

Μεταξύ των παρανόμως κρατούμενων βρίσκονταν και πέντε ανήλικοι, με τους δύο Πακιστανούς να εκβιάζουν συγγενείς τους ζητώντας χρήματα, προκειμένου να τους αφήσουν ελεύθερους.

Ζητούσαν επιπλέον χρήματα

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι οι αλλοδαποί αρχικά κατέβαλαν μέσω των συγγενών τους χρηματικά ποσά για την παράνομη μεταφορά τους από την Τουρκία στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια όμως, κρατούνταν χωρίς τη θέλησή τους, προκειμένου οι οικείοι τους να τους αποστείλουν επιπλέον χρήματα, τα οποία θα παρέδιδαν στο κύκλωμα για την απελευθέρωσή τους.

Οι δύο άντρες, που συνελήφθησαν χθες το πρωί, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Σε βάρος τους αλλά και συνεργών τους, σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, συμμορίας, της εκβίασης, αρπαγής, μεταφοράς – προώθησης αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας και της παροχής καταλύματος για απόκρυψη εκ κερδοσκοπίας πραττόμενη.

Loading