Η 17η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών με τη “Φλόγα της Αγάπης”

Στοχεύοντας να στείλει ένα μήνυμα υπέρ της εθελοντικής αιμοδοσίας ξεκίνησε το πρωί, στη Θεσσαλονίκη, από το νοσοκομείο “ Άγιος Παύλος” η 17η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών, μεταφέροντας τη “ Φλόγα της Αγάπης”. Πρώτος σταθμός της Λαμπαδηδρομίας ήταν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ), όπου πραγματοποιήθηκε το άναμμα βωμού και υποδοχή των λαμπαδηδρομέων από τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΠΚΜ,  Βενιαμίν Καρακωστάνογλου.  
Οπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Καρακωστάνογλου, το άναμα του βωμού με τις δάδες  συμβολίζει πάνω από όλα αυτή την ύψιστη πράξη εθελοντικής προσφοράς αίματος που στηρίζει την υγειονομική περίθαλψη στην Ελλάδα και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. “ Η δημοσιοποίηση αυτών των δράσεων μέσα από τη λαμπαδηδρομία  χτυπάει καμπανάκι για δώσουμε όλοι  εθελοντικά αίμα”  πρόσθεσε ο κ. Καρακωνστάνογλου. 
Ο β΄αντιπρόεδρος της  Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων (η οποία έχει την ευθύνη της διοργάνωσης της  Λαμπαδηδρομίας στη Θεσσαλονίκης),  Κωνσταντίνος Tσίκαλας, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ  ότι σκοπός της δράσης είναι  να στείλει στην ελληνική κοινωνία  ένα μήνυμα για την ανάπτυξη της εθελοντικής αιμοδοσίας και κάθε εθελοντικής δράσης.
Όπως σημείωσε ο κ.Τσίκαλας, η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία ξεκίνησε  φέτος στις 26 Ιουλίου από τα γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Αθήνα   και αφού περάσει από όλη την Ελλάδα θα καταλήξει στις 27 Σεπτεμβρίου στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας. Στη Θεσσαλονίκη, ξεκινώντας από τον νοσοκομείο Αγιος Παύλος έκανε την πρώτη στάση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο Ιπποκράτειο και το Θεαγένειο. 
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διέλευση από το Δημαρχείο, την ΕΡΤ3 , το Πολεμικό Μουσείο και στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, ενώ το μεσημέρι η Λαμπαδηδρομία θα καταλήξει στο ΑΧΕΠΑ. Η τελετή λήξης της Λαμπαδηδρομίας θα πραγματοποιηθεί τις 19.30, στο περίπτερο του Επιμελητηρίων Σερρών, στο χώρο της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης (περίπτερο 16) .
Η 17η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών, διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ), υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμικών.
A.Φ.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading