«Δώστε φτερά στα ταλέντα σας με τις Πολλαπλές Νοημοσύνες»

Μια συνάντηση, η οποία απευθύνεται ταυτόχρονα σε όλους τους ανθρώπους που έχουν την περιέργεια να ανακαλύψουν τις πολλαπλές νοημοσύνες, αλλά και σε κάθε coach, θεραπευτή ή επαγγελματία επικοινωνίας που θα ενδιαφερόταν να ενταχθεί στην ομάδα των Ελλήνων δημόσιων ομιλητών, διοργανώνεται τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 στις 7 μ.μ. στο Μέγαρο Ερμείον, στην οδό Βενιζέλου 23.

«Ο κάθε άνθρωπος είναι μια μεγαλοφυΐα. Αλλά, αν κρίνεις ένα ψάρι για την ικανότητά του να αναρριχηθεί σε ένα δέντρο, θα περάσει τη ζωή του πιστεύοντας ότι είναι ηλίθιο» είχε πει ο Άλμπερτ Αϊνστάιν. Γι’ αυτό και ο Φρεντερίκ Μπερνιέ, ιδρυτής της Marque Subjective και κύριος ομιλητής της συνάντησης, θα μας μάθει «Πώς να ονειρευόμαστε» και μας καλεί να «Δώσουμε φτερά στα ταλέντα μας με τις Πολλαπλές Νοημοσύνες».

«Στην πραγματικότητα εκείνο που μ’ ενοχλεί είναι ότι θα υπήρχαν μόνο τρεις κατηγορίες ανθρώπων: οι ανόητοι, οι κανονικοί και οι διανοούμενοι» λέει ο Φρεντερίκ Μπερνιέ, σύμβουλος, εκπαιδευτής, ομιλητής, συγγραφέας, προπονητής στο μάρκετινγκ, την επικοινωνία και τον ψηφιακό κόσμο, και «ψυχή» του Marque Subjective:

«Θα μοιραστώ μαζί σας μια παρατήρηση: σε όλο τον κόσμο μετράμε τη νοημοσύνη μ’ έναν τρόπο ενιαίο.

Θα μιλήσουμε για το πρωτόκολλο του Wechsler που επιτρέπει σήμερα την ατομική αξιολόγηση και την μέτρηση του δικού σας IQ.

Ο Howard Gardner, Αμερικανός Αναπτυξιακός Ψυχολόγος, ανέπτυξε κατόπιν της έρευνάς του τη θεωρία των πολλαπλών νοημοσυνών.

Θα αφιερώσουμε χρόνο για να τις ανακαλύψουμε:
  1. τη Γλωσσικο-Λεκτική
  2. τη Μουσικο-Ρυθμική
  3. τη Λογικο-Μαθηματική
  4. την Οπτικο-Χωρική
  5. την Κιναισθητική
  6. την Ενδοπροσωπική
  7. τη Διαπροσωπική (αυτό που αποκαλώ εξωπροσωπική)
  8. τη φυσιογνωστική

Θα σας εξηγήσω γιατί πιστεύω ότι οφείλουμε να συμπεριλάβουμε αυτήν την έννοια στον τρόπο με τον οποίο αξιολογούμε την ευφυΐα μας, ώστε να περάσουμε από μια συμπλεγματική κοινωνία σε έναν πολιτισμό όπου όλοι οι άνθρωποι ορθά θεωρούνται έξυπνοι, ο καθένας βέβαια με το δικό του τρόπο.

Στο τέλος της συνάντησης, θα είστε σε θέση με φυσικό τρόπο να προσδιορίσετε τις πιο σημαντικές σας νοημοσύνες.

Έπειτα, θα σας μιλήσω για το «ταλέντο», κυρίως για τη διάκρισή του από τις δεξιότητες με σκοπό την καλύτερη κατανόηση, ανακάλυψη και ανάδειξη των δικών σας ταλέντων.

Θα αποχωρήσετε με κλειδιά ανάγνωσης για να εξερευνήσετε τις δικές σας ζώνες ταλέντων.

Τέλος, θα είναι μια ευκαιρία να παρουσιάσουμε το κίνημά μας Marque Subjective και να το αναπτύξουμε με χαρά στην επικράτειά σας».

Το κόστος συμμετοχής στην εκδήλωση είναι 5 ευρώ, για τα έξοδα της διοργάνωσης, και η πληρωμή του αντιτίμου θα γίνεται επί τόπου.

Loading