Δένδιας: «Θα μπορούσε και η ΝΔ να στηρίξει τον Μπουτάρη»

Μία ημέρα μετά την συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, από την οποία πολλοί θεώρησαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει ενδεχόμενη υποψηφιότητα του νυν δημάρχου στις επικείμενες αυτοδιοίκητες εκλογές, ο βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Δένδιας πετά τη «βόμβα» τονίζοντας ότι και το κόμμα του θα μπορούσε να πράξει το ίδιο.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ρ/σ «Παραπολιτικά 90,1» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι δεν έχει μόνο ο Αλέξης Τσίπρσας το δικαίωμα και τη δυνατότητα να ελίσσεται σε όλο το πολιτικό σκηνικό. Το ίδιο –υποστήριξε- πως μπορεί να κάνει και η ΝΔ με οποιοδήποτε πολιτικό φορέα έχει τα χαρακτηριστικά μιας ανοιχτής κεντροαριστεράς.

“Την συζήτηση του Τσίπρα, μπορούμε να την κάνουμε και εμείς”

«Δεν υπάρχουν απόψεις που είναι μέσα στην κεντροαριστερά που εμείς να μην μπορούμε να συζητήσουμε μαζί τους. Δεν γίνεται ο Αλέξης Τσίπρας να έχει τη δυνατότητα να ελίσσεται σε όλο το πολιτικό σκηνικό, να κάνει γύρους δεξιά και αριστερά από τη Νέα Δημοκρατία και το κόμμα που είναι ευρύτερο από τον ΣΥΡΙΖΑ να μην μπορεί να ανοίξει τους διαύλους της επικοινωνίας του» τόνισε αρχικά ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε: «Την συζήτηση που κάνει ο Αλ. Τσίπρας με τον Γιάννη Μπουτάρη, θα μπορούσαμε να την κάνουμε και εμείς. Και με οποιονδήποτε έχει χαρακτηριστικά μιας κεντροαριστεράς ανοικτής στην κοινωνία, η Νέα Δημοκρατία μπορεί να συζητήσει. Εάν δεν το επιλέξει είναι θέμα δικό της, όμως δεν είναι μόνο ο κ. Τσίπρας που μπορεί να συζητά».

Επίσης σε ερώτηση για το αν η ΝΔ θα μπορούσε να στηρίξει ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Γιάννη Μπουτάρη για τον Δήμο Θεσσαλονίκης τόνισε ότι «μπορεί να το σκεφτούμε και αυτό. Όλα είναι ανοικτά και προς συζήτηση».

Loading