Γαβότσης: «Καταδικάζουμε κάθε ρατσιστική επίθεση εναντίον ανήλικων παιδιών»

«Καταδικάζουμε κάθε βίαιη και ρατσιστική επίθεση, κυρίως κατά ανήλικων παιδιών. Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα. Τα παιδιά αυτά, γλίτωσαν από έναν πόλεμο και είναι αδιανόητο να κινδυνεύουν σε μια άλλη χώρα εν καιρώ ειρήνης».

Με την παραπάνω φράση, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, ξεκίνησε τις δηλώσεις του για το περιστατικό που συνέβη στο Ωραιόκαστρο όταν δύο μικρά προσφυγόπουλα που διαμένουν στον ξενώνα φιλοξενίας «Άρσις» χτυπήθηκαν από οργανωμένες ομάδες τις περιοχής που αυτοαποκαλούνται «ομάδες περιφρούρησης».

«Το περιστατικό που έλαβε χώρα την Τρίτη το βράδυ στο Ωραιόκαστρο, αν και μεμονωμένο, μας κινητοποιεί στο Δήμο, ώστε να ενισχύσουμε τις πολιτικές αποτροπής ανάλογων πρακτικών, που μόνο θλίψη και ντροπή μπορούν να προκαλέσουν. Ο δήμος Ωραιοκάστρου – ο οποίος κατάφωρα αδικήθηκε το προηγούμενο διάστημα εξαιτίας της πρόχειρης κρατικής προσφυγικής πολιτικής – από το 2009 έχει αγκαλιάσει τις δράσεις της Άρσις και είναι στο πλευρό της σε κάθε δράση» ανέφερε επίσης ο Αστ. Γαβότσης.

Και πρόσθεσε: «Σήμερα όμως τα λόγια δεν αρκούν. Με αφορμή το γεγονός αλλά και την ανάληψη πρόσφατα των σχετικών αρμοδιοτήτων εποπτείας κοινωφελών οργανώσεων από τον δήμο, ως δήμαρχος προτίθεμαι να συγκαλέσω άμεσα σύσκεψη με την αστυνομία, την εκκλησία και τους αρμόδιους φορείς, το συμβούλιο ένταξης μεταναστών, τις οργανώσεις, ώστε ο καθένας από την πλευρά του να βοηθήσει στη δημιουργία ενός πλαισίου ασφαλείας για όλους τους πρόσφυγες».

Loading