Συνάντηση Τζιτζικώστα – Μ. Αντωνίου

Με την επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού, Μαρία Αντώνιου, συναντήθηκε, το μεσημέρι, στο Διοικητήριο ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος χαρακτήρισε «πετυχημένο» και «σημαντικό» το έργο του συγκεκριμένου θεσμού τόσο για τη Θεσσαλονίκη όσο και για τη Μακεδονία.

«Χαίρομαι που ο πρωθυπουργός επέλεξε να διατηρήσει τη δομή. Από την πρώτη στιγμή είχα εισηγηθεί το Γραφείο να παραμείνει και να συνεχίσει να λειτουργεί. Γιατί πίστευα και πιστεύω ότι ο τόπος μας χρειάζεται μια δομή που θα έχει ουσιαστικό ρόλο και θα μπορεί να ενισχύει την προσπάθεια που κάνουν οι θεσμοί και οι φορείς της περιοχής», είπε ο κ. Τζιτζικώστας στις δηλώσεις που ακολούθησαν μετά τη συνάντηση.

Πρόσθεσε, δε, ότι μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων από την κ. Αντωνίου θα πραγματοποιηθεί μία ευρεία σύσκεψη με θέμα την ονομασία των μακεδονικών προϊόντων και την προβολής του στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

«Αυτό το στοίχημα είμαστε αποφασισμένοι να το κερδίσουμε. Ξέρουμε ότι έχουμε μια απαράδεκτη και εθνικά επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών και πρέπει να δουλέψουμε όλοι οι φορείς, οι εξαγωγείς, τα επιμελητήρια, η Περιφέρεια, οι δήμοι, το Γραφείο του Πρωθυπουργού προκειμένου να πετύχουμε τον στόχο μας και να μην έχουν προβλήματα τα μακεδονικά προϊόντα στο εξωτερικό», είπε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Από την πλευρά της, η κ. Αντωνίου ευχαρίστησε τον κ. Τζιτζικώστα για το καλωσόρισμα και τον διαβεβαίωσε πως από την επόμενη κιόλας ημέρα που θα τοποθετηθεί επίσημα στο Γραφείο του Πρωθυπουργού «όλοι οι φορείς της πόλης θα φροντίσουμε να πετύχουμε τους στόχους τους οποίους θέτει η σημερινή κυβέρνηση». Διευκρίνισε, επίσης, πως το Γραφείο του Πρωθυπουργού θα εγκαινιαστεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως Γραφείο Μακεδονίας.

Α.Καρ.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading