ΟΛΘ: Στόχος η ολοκλήρωση της επέκτασης του 6ου Προβλήτα σε 4,5 χρόνια

Οι αναπτυξιακές προοπτικές του Λιμένα Θεσσαλονίκης βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε η Διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ με στελέχη της κυβέρνησης, εκπροσώπους φορέων και πολυεθνικών εταιρειών στο περίπτερο της Εταιρείας στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

H Διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ υποδέχτηκε το Σάββατο στο Περίπτερο τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτη Κουβέλη, ο οποίος συνοδευόταν από τον αναπληρωτή υπουργό ΥΝΑΝΠ Νεκτάριο Σαντορινιό, τον Γενικό Γραμματέα ΥΝΑΝΠ Διονύση Τεμπονέρα, τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Χρήστο Λαμπρίδη και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος ‐ Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Σταμάτιο Ράπτη. Στη διάρκεια της συνάντησης με την ηγεσία του υπουργείου συζητήθηκαν ζητήματα που συνδέονται με την πορεία υλοποίησης του επενδυτικού προγράμματος, την ανάπτυξη του Λιμένα Θεσσαλονίκης, καθώς και με την ανάγκη συμβολής του Δημόσιου Τομέα στην ωρίμανση υλοποίησης των επενδύσεων.

Για το έργο επέκτασης του 6ου Προβλήτα, που αποτελεί τον πυρήνα του επενδυτικού προγράμματος ύψους 180 εκατ. ευρώ και θα παρέχει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης μεγάλων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, η διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ τόνισε πως στόχος είναι η ολοκλήρωσή του σε 4,5 χρόνια, αντί για επτά που προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης. «Επιδίωξή μας είναι να αναδειχθεί το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε λιμάνι-πρότυπο από άποψη τεχνολογίας και λειτουργικότητας στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου» επισήμανε ο πρόεδρος του ΔΣ και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ Σωτήρης Θεοφάνης.

Το περίπτερο της ΟΛΘ ΑΕ επισκέφθηκαν, επίσης, η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου, ο αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας Στέργιος Πιτσιόρλας, ο γενικός γραμματέας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας Παυσανίας Παπαγεωργίου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο πρόεδρος του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ Άρης Ξενόφος, ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Ριχάρδος Λαμπίρης, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης Καλυψώ Γούλα και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τεχνών του Δήμου Θεσσαλονίκης Έλλη Χρυσίδου, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γιάννης Μυλόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι επιχειρηματικών και άλλων φορέων της πόλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading