Καθιστική διαμαρτυρία Παλαιστινίων στη Θεσσαλονίκη για τη Λωρίδα της Γάζας

Καθιστική διαμαρτυρία στο άγαλμα του Βενιζέλου, για τα αιματηρά επεισόδια της προηγούμενης Παρασκευής στη Λωρίδα της Γάζας, πραγματοποίησε απόψε, η παλαιστινιακή παροικία Θεσσαλονίκης.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχε σε ένδειξη συμπαράστασης και η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ).

Νέες διαμαρτυρίες μέχρι τις 15 Μαΐου

Ο πρόεδρος της παλαιστινιακής παροικίας Θεσσαλονίκης, Μουσαλάμ Σαλίμ κατήγγειλε την «επίθεση των Ισραηλινών δυνάμεων, στο όριο της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ» ενάντια στην «ειρηνική» πορεία των Παλαιστινίων, που είχε σαν αποτέλεσμα «το θάνατο δεκαέξι διαδηλωτών και τον τραυματισμό δύο χιλιάδων» και πρόσθεσε ότι οι διαμαρτυρίες των Παλαιστινίων «θα συνεχιστούν και τις επόμενες έξι εβδομάδες, μέχρι τις 15 Μαΐου».

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ο οποίος καταδίκασε τις βιαιότητες και εξέφρασε τη συμπαράσταση του στο αίτημα του παλαιστινιακού λαού «να έχει τη δική του πατρίδα».

Τις επιδιώξεις των «μεγάλων δυνάμεων» που ανταγωνίζονται «για τα συμφέροντά τους» στην περιοχή, με συνέπειες «για τους λαούς» κατήγγειλε, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος της ΕΔΥΕΘ, Νίκος Ζώκας και κάλεσε σε συμπαράσταση προς τον παλαιστινιακό λαό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading