Θεσσαλονίκη: Κατηγορούμενοι για χρηματισμό τρεις εφοριακοί

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος αντιμετωπίζουν τρεις εφοριακοί στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι φέρονται ως εμπλεκόμενοι σε υπόθεση χρηματισμού.

Πιο συγκεκριμένα, οι τρεις εφοριακοί φέρονται ως εμπλεκόμενοι σε υπόθεση χρηματισμού από επιχειρηματία, προκειμένου η εταιρεία του να αποφύγει τον φορολογικό έλεγχο για δύο συνεχόμενες οικονομικές χρήσεις, την περίοδο 2008-2010.

Όπως αποκάλυψε έρευνα επιθεωρητών της διεύθυνσης εσωτερικών υποθέσεων του υπουργείου Οικονομικών, ως συνδετικός «κρίκος» λειτούργησε λογιστής, μέσω του οποίου φέρεται να διακινήθηκε «μίζα», ύψους 100.000 ευρώ, ποσό που κατέληξε στον τραπεζικό λογαριασμό κατηγορούμενου εφοριακού, με τον οποίο έχει στενή συγγένεια.

Στον εισαγγελέα

Το πόρισμα των επιθεωρητών έφτασε στο γραφείο του εισαγγελέα Εφετών, αρμόδιου για θέματα διαφθοράς Βορείου Ελλάδος, Αχιλλέα Ζήση, ο οποίος παρήγγειλε την άσκηση ποινικών διώξεων, σε βαθμό κακουργήματος, τόσο σε βάρος των εμπλεκόμενων εφοριακών, όσο και σε βάρος του λογιστή και του επιχειρηματία. Οι κατηγορίες αφορούν, κατά περίπτωση, απιστία, δωροδοκία-δωροληψία και ηθική αυτουργία στις συγκεκριμένες πράξεις.

Ο φορολογικός έλεγχος που πραγματοποιήθηκε τελικά στην επιχείρηση (δραστηριοποιείται στον τομέα των εισαγωγών και εξαγωγών) αποκάλυψε σωρεία παραβάσεων, από τις οποίες το Δημόσιο ζημιώθηκε κατά 400.000 ευρώ.

Η δικογραφία βρίσκεται πλέον στα χέρια ειδικού ανακριτή διαφθοράς, που το επόμενο διάστημα θα καλέσει τους κατηγορούμενους σε απολογία.

 

Δείτε επίσης: Μπουτάρης: «Προτείνω το σχολείο να ξεκινά στις 10:00 το πρωί»

Loading