ΕΛΠΕ: «Αταλάντευτος στόχος η συνεχής μείωση των αέριων εκπομπών»

Ανακοίνωση για το θέμα της δυσοσμίας στη Δυτική Θεσσαλονίκη εξέδωσε ο όμιλος ΕΛΠΕ, μετά τη συνέντευξη Τύπου της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το ζήτημα.

Όπως επισημαίνουν τα Ελληνικά Πετρέλαια, τα οποία χρηματοδοτούν τον εξοπλισμό με τον οποίο πραγματοποιείται τη έρευνα του ΑΠΘ και της ΠΚΜ, αναμένουν και επισήμως το σύνολο των ευρημάτων της.

Παράλληλα, τονίζουν ότι σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα των μετρήσεων, δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τη δημόσια υγεία και σημειώνουν πως η συνεχής μείωση των αέριων εκπομπών αποτελεί «διαρκή και αταλάντευτο στόχο» των ΕΛΠΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των ΕΛΠΕ:

Με αφορμή τις σημερινές ανακοινώσεις από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την μελέτη που υλοποιείται από το ΑΠΘ και την καθηγήτρια κα Κωνσταντινή Σαμαρά σχετικά με τη δυσοσμία στην Δυτική Θεσσαλονίκη, ο Όμιλος ΕΛΠΕ σημειώνει ότι:

-Αναμένουμε να λάβουμε και επισήμως γνώση, όπως έχουμε ήδη ζητήσει εγγράφως, για το σύνολο των ευρημάτων της έρευνας που διενεργήθηκε, καθώς και την ολοκλήρωση της μελέτης, προκειμένου να αξιολογηθούν τα αποτελέσματα και οι πιθανές λύσεις. Υπενθυμίζουμε ότι, ο Όμιλος ΕΛΠΕ χρηματοδότησε τον εξοπλισμό με τον οποίο πραγματοποιείται η παρούσα έρευνα.

-Από τα πρώτα ευρήματα των μετρήσεων που γνωστοποιήθηκαν κατά τη Συνέντευξη Τύπου, δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τη δημόσια υγεία.

-Παραμένουμε αρωγοί στις προσπάθειες των τοπικών κοινωνικών στις οποίες δραστηριοποιούμαστε, συμβάλλοντας στη διαρκή ανάπτυξη και στη συνεχή βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και υγιεινής.

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ δηλώνει ότι, η συνεχής μείωση των αέριων εκπομπών του και η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών για τη βελτίωση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων, αποτελεί διαρκή και αταλάντευτο στόχο».

Loading