Δύο συλλήψεις έπειτα από καταδίωξη για παράνομη μεταφορά μεταναστών

Συνολικά δύο άτομα συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από καταδίωξη, καθώς διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν παράνομα, άτομα που στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

Πιο συγκεκριμένα, το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, συνέλαβε δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 37 (οδηγός) και 19 ετών (συνοδηγός), οι οποίοι εντοπίστηκαν τις βραδινές ώρες του Σαββάτου να κινούνται με ιδιωτικής χρήσης επιβατικό αυτοκίνητο στην Εγνατία Οδό, στον κόμβο των Κερδυλίων.

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάθμευσης στο αυτοκίνητο αλλά ο οδηγός του δεν ανταποκρίθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα προσπαθώντας να χτυπήσει τα αστυνομικά αυτοκίνητα.

Στη συνέχεια, σε παράπλευρο δρόμο της Εγνατίας Οδού, το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί ενώ ο οδηγός και ο συνοδηγός προσπάθησαν να διαφύγουν αλλά δεν τα κατάφεραν.

Έπειτα από έλεγχο που ακολούθησε στο αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά πέντε αλλοδαπών, οι οποίοι, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, μπήκαν παράνομα από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου, καταβάλλοντας χρηματικό ποσό προκειμένου να μεταφερθούν στη Θεσσαλονίκη.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Loading