ΔΕΘ: Η πρώτη έκθεση με πιστοποίηση “Smoke Free Culture”

Η 83η ΔΕΘ είναι η πρώτη πανευρωπαϊκά έκθεση ανάλογου μεγέθους που πιστοποιείται για την τεκμηριωμένη πρόνοια, που επιδεικνύει για τη μείωση του αποτυπώματος του καπνού του τσιγάρου στους χώρους και τις δραστηριότητές της, σύμφωνα με το Ιδιωτικό Πρωτόκολλο Πιστοποίησης “Smoke Free Culture”.

Με τον τρόπο αυτό, αποσπά μία μοναδική διάκριση, που θα είναι η απαρχή για την επέκταση αυτής της πρωτοβουλίας και σε άλλες δραστηριότητες της ΔΕΘ-Helexpo.

Η πιστοποίηση “Smoke Free Culture” για την 83η ΔΕΘ αποτελεί το επιστέγασμα της επιτυχούς ανταπόκρισης της διοργάνωσης, ως προς τις προδιαγραφές του εν λόγω Πρωτοκόλλου κατά τον έλεγχο τον οποίο διηνήργησε ο διεθνής φορέας ελέγχων και πιστοποιήσεων TÜV AUSTRIA Hellas.

Η απονομή της πιστοποίησης από την TÜV AUSTRIA Hellas στη ΔΕΘ-Helexpo πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

“Δείγμα εκσυγχρονισμού του εκθεσιακού χώρου”

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΔΕΘ-Helexpo κ. Τάσο Τζήκα, η επιτυχής πιστοποίηση της έκθεσης αποτελεί ένα ακόμη δείγμα εκσυγχρονισμού του εθνικού εκθεσιακού φορέα.

Από την πλευρά του o κ. Γιάννης Καλλιάς, Chief Executive Officer της TÜV AUSTRIA Hellas, τόνισε ότι η πιστοποίηση “Smoke Free Culture”, αναδεικνύει το όραμα των οργανισμών εκείνων, που θέλουν να συνδέσουν άρρηκτα την υπευθυνότητα, την κοινωνική ευσυνειδησία, αλλά και την επιχειρηματική ηθική τους με ενέργειες και στόχους για τη μείωση του αποτυπώματος του καπνού του τσιγάρου, σε όλες τις φάσεις των συναλλακτικών τους σχέσεων με κάθε άνθρωπο και αποτελεί μια καινοτομία σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και πολύ περισσότερο για ένα τόσο μεγάλο event, όπως η ΔΕΘ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, ανέφερε πως η εταιρεία θα επεκτείνει την πιστοποίηση “Smoke Free Culture” και στις κλαδικές εκθέσεις της, αλλά και στα θεματικά της πάρκα τόσο στην Θεσσαλονίκη, όσο και στην Αθήνα (στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo Maroussi).

Η φετινή έκθεση αποτελεί την πρώτη ανοιχτή, αστική νησίδα της οποίας οι χώροι είναι απαλλαγμένοι από τον καπνό του τσιγάρου, καθώς πέραν της διασφάλισης της νομοθετικής απαίτησης για απαγόρευση της χρήσης κάθε καπνικού προϊόντος στους εσωτερικούς χώρους, παράλληλα παροτρύνει τους επισκέπτες της να μην καπνίζουν ούτε στους εξωτερικούς χώρους, αλλά να κατευθύνονται στις ειδικά διαμορφωμένες ζώνες καπνιζόντων.

Η 83η ΔΕΘ τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης).

 

Loading