Δήμος Νεάπολης- Συκεών: Εντυπωσίασαν οι «50 καλλιτέχνες στο Ήλιος»

Περισσότερα από 200 έργα Τέχνης 50 Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών βρίσκονται από χθες 12 Δεκεμβρίου, έως και τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου στη διάθεση του φιλότεχνου κοινού, μετά τα λαμπερά εγκαίνια του Χριστουγεννιάτικου Art Bazaar που πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ στο κατάμεστο Εικαστικό Κέντρο «Ήλιος».

Τα ξεχωριστά και ιδιαίτερα έργα Ζωγραφικής, Γλυπτικής και Χαρακτικής που εκπροσωπούν διαφορετικά πεδία εικαστικής έκφρασης, χωρίς περιορισμούς ηλικιακούς ή αναγνωρισιμότητας, εντυπωσίασαν το κοινό κάθε ηλικίας, που έχει τη δυνατότητα να τα αποκτήσει σε συμβολικό, χαμηλό κόστος.

Πρόκειται για μία αδιαμεσολάβητη ομαδική έκθεση, που τείνει να γίνει θεσμός, Ελλήνων και ξένων εικαστικών καλλιτεχνών που έχουν επιδείξει σημαντικό καλλιτεχνικό έργο, ζώντας και δημιουργώντας στην πόλη μας, άλλα και έξω απ’ αυτήν, που αποτελεί μια πρόταση για την περιγραφή μέσω της Τέχνης της νέας οικονομικο-κοινωνικής κατάστασης. «Πρόκειται για μία πρόταση που συνδυάζει την προβολή του καλλιτεχνικού έργου με την εικαστική ενημέρωση, την επικοινωνία του θεατή-«αναγνώστη» με την Τέχνη, την αναγνώριση, αξιολόγηση και ανακάλυψη του «σημαντικού» μέσα από τη συγκριτική λειτουργία της καλλιτεχνικής έκφρασης» αναφέρουν οι διοργανωτές, σημειώνοντας ότι «Για ακόμα μία χρονιά ο θεατής καλείται να διαισθανθεί και να ανασύρει το κρυμμένο νόημα της εικόνας, να ανακαλύψει το περιεχόμενό της αλλά και τις προθέσεις του καλλιτέχνη».

«Η πλατεία του Αι Βασίλη» έρχεται στη Νεάπολη

Πασπαλισμένοι όλοι από χρυσόσκονη, έχοντας για ξεναγούς νεράιδες, ξωτικά και καλικάντζαρους, αλλά και τον Αϊ Βασίλη να κάθεται αναπαυτικά στην καρέκλα του και να περιμένει τα φρόνιμα αλλά και λίγο πιο …σκανδαλιάρικα παιδιά για να μοιράσει απλόχερα τα δώρα του, χριστουγεννιάτικες συναυλίες, παραδοσιακά κάλαντα, χορευτικές παραστάσεις, κερασμένο ζεστό τσαγάκι, σοκολάτα και ζαχαρωτά θα περιμένουν τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες της Πλατείας Ειρήνης (Ρολόι) το ερχόμενο Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου από τις 11.30 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Συνεχίζεται το πρόγραμμα στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες

Παράλληλα, συνεχίζονται οι χριστουγεννιάτικες δράσεις στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Νεάπολης – Συκεών , με τη βιβλιοπαρουσίαση του χριστουγεννιάτικου παραμυθιού «Ο χρόνος ξεκινάει με χρατς και τελειώνει με χρουτς» της Μ. Πετκανοπούλου αύριο, Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου στις 6 μ.μ., στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νεάπολης, και το πρόγραμμα «Φτιάχνω τα δικά μου ξωτικά» από το εργαστήρι κατασκευών με τη Μ. Ρουσίνοβα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκεών, τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 στις 5 μ.μ..

Να σημειωθεί ότι για τις εκδηλώσεις στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες είναι απαραίτητη η προεγγραφή στα τηλέφωνα: 2310.217376 (Συκιές) και 2310.635060 (Νεάπολη).

Τουρνουά αγάπης και συγκέντρωση τροφίμων

Αγάπη και ελπίδα στους συνανθρώπους μας που ανήκουν σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες δίνουν για ακόμα μία φορά τα Τουρνουά Αγάπης του δήμου, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι «Η αγάπη έχει δύναμη». Πρόκειται για τρία διαφορετικά τουρνουά, κατά την πραγματοποίηση των οποίων θα γίνεται συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου.

Συγκεκριμένα:

  • ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ: Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018, 6 μ.μ., στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Συκεών (Λεχόβου 7),
  • ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ: Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018, 10 π.μ.-2 μ.μ., στο Κλειστό Γήπεδο Επταπυργίου (Επταπυργίου 150, Συκιές),
  • ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΒΟΛΕΪ: Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018, 10 π.μ.- 2μ.μ., στο ΔΑΚ Κλειστό Αγ. Παύλου (τέρμα Ανθέων).

 

Loading