Έκκληση Γάκη προς διοίκηση Μπουτάρη για τις «ράγες» του Αγ. Μηνά

Αιχμές κατά της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης εξαπέλυσε ο πρώην αντιδήμαρχος και νυν Περιφερειακός Σύμβουλος της Κ. Μακεδονίας πρώτος σε σταυρούς στο συνδυασμό του Γιάννη Ιωαννίδη, Βασίλης Γάκης, με ανάρτησή του στο Facebook.

Ξεκινώντας στην ανάρτησή του ο κ. Γάκης ανέφερε χαρακτηριστικά «ΟΙ ΡΑΓΕΣ» ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ

Στην καθημερινή μου πορεία προς την εργασία μου και διερχόμενος την Βενιζέλου με κατεύθυνση προς Τσιμισκή, παρατήρησα ότι επί της οδού Αγίου Μηνά στο τμήμα μεταξύ Βενιζέλου και Ίωνος Δραγούμη εκτελούνται εργασίες ανάπλασης και διαμόρφωσής της σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας.

Υπηρετώντας χρόνια την Τοπική Αυτοδιοίκηση πλησίασα το χώρο εκτέλεσης των εργασιών προκειμένου να κατανοήσω το έργο. Εκεί διαπίστωσα ότι στο πλαίσιο της απομάκρυνσης του ασφαλτοτάπητα αποκαλύφθηκε το λιθόστρωτο μέρος του παλαιού δρόμου αλλά και οι ράγες του παλαιού τραμ».

«Αυτό με προβληματίζει»

«Επειδή, στην περίπτωση που οι υποψίες μου αληθεύουν, η αποκάλυψη του παλαιού οδοστρώματος με τις ράγες αποτελεί τεκμήριο της ιστορικής εξέλιξης των συγκοινωνιών της πόλης θα πρότεινα στην αρμόδια διεύθυνση του Δήμου Θεσσαλονίκη που εκτελεί το έργο- εφόσον είναι εφικτό- την τροποποίηση της μελέτης με σκοπό την ανάδειξη της παλαιάς οδού που σε συνδυασμό με τα κτίρια «εποχής» και κυρίως το Εβραϊκό Μουσείο θα αποτελέσουν ένα ολοκληρωμένο ανοιχτό μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.

Χωρίς να είμαι ειδήμων, με προβληματίζει η κατασκευή φυτοδόχων και λοιπών στοιχείων ανάπλασης από μπετόν (ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω τη σκοπιμότητα χρήσης του υλικού αυτού) και κυρίως η χρήση μεγάλου τροχού κοπής για την απομάκρυνση του παλαιού ασφαλτοτάπητα η οποία εγκυμονεί κινδύνους για το παλαιό οδόστρωμα.

Επειδή η προσπάθεια επικοινωνίας μου με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Θανάση Παππά απέβη άκαρπη, απευθύνω έκκληση μέσω fb στους αρμόδιους όπως εξετάσουν την πρότασή μου και στην χειρότερη των περιπτώσεων εάν αυτό δεν είναι εφικτό ας τοποθετήσουν τα νέα υλικά με τρόπο τέτοιο ώστε να μην θίξει το παλαιό οδόστρωμα και τις ράγες δίνοντας τη δυνατότητα στον Δήμο Θεσσαλονίκης και τις τεχνικές υπηρεσίες του μέλλοντος να προβούν σε τυχόν μελλοντική ανάδειξή τους», κατέληξε ο πρώην αντιδήμαρχος.

Δείτε επίσης: Μπαράζ παραβιάσεων στο Αιγαίο από τουρκικά οπλισμένα μαχητικά

Loading