Έγκριση για την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης στην Αγία Τριάδα

Τη μελέτη υλοποίησης της ανάπλασης στην παραλιακή ζώνη της Αγίας Τριάδας ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού ανοίγοντας το δρόμο για μια παρέμβαση που εκτιμάται ότι θα αλλάξει την εικόνα της περιοχής, με οφέλη στους τομείς του τουρισμού, του επενδυτικού ενδιαφέροντος, της απασχόλησης και της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Συγκεκριμένα προβλέπεται η ανάπλαση της έκτασης, μήκους περίπου 1.060 μέτρων, ανάμεσα στα κτίρια ορόσημα «Άκτιον» και «Κατασκηνώσεις ΠΙΚΠΑ». Σύμφωνα με τη μελέτη, θα γίνουν ήπιες παρεμβάσεις, φιλικές προς το περιβάλλον, τον πεζό και τον ποδηλάτη, ενώ θα δημιουργηθεί μια συνεχόμενη πορεία με ειδικά διαμορφωμένους χώρους στάσης και ανάπαυσης, οι οποίοι θα λειτουργούν ως πόλοι έλξης επισκεπτών. Επιπλέον προβλέπονται παρεμβάσεις που θα καθιστούν τη διαδρομή προσεγγίσιμη και ασφαλή για χρήση από εμποδιζόμενα άτομα και άτομα με αναπηρία.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, για το έργο έχουν εξασφαλιστεί πόροι ύψους 2,4 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ προηγήθηκαν μια σειρά από ενέργειες στις οποίες περιλαμβάνονται η προμελέτη, η κατάθεση φακέλου στο ΕΣΠΑ, η ένταξη του έργου στο πρόγραμμα και η εκπόνηση πρόσθετης μελετητικής εργασίας από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών & Περιβάλλοντος του Δήμου, απαραίτητης για την ωρίμανση και την προετοιμασία μελετών εφαρμογής, προκειμένου να προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΕΣΠΑ.

Για συλλογική προσπάθεια έκανε λόγο, σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης, ο οποίος υπογράμμισε ότι η παρέμβαση αυτή αναμένεται να αναδείξει και να προσθέσει δυναμική τόσο στον οικισμό της Αγίας Τριάδας, όσο και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Loading