Στις 24 Αυγούστου ξεκινούν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες – Σήμερα, εκκίνησε η Λαμπαδηδρομία

Οι τελετές Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, άρχισαν σήμερα (12/08) σε όλη την Ιαπωνία, κάτω από περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Κατά πάσα πιθανότητα, η κορυφαία διοργάνωση, θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία θεατών στην συντριπτική πλειονότητα των αγωνισμάτων, όπως συνέβη και με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που ολοκληρώθηκαν την περασμένη Κυριακή (08/08).

Σύμφωνα με το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο «NTV», οι Παραολυμπιακοί Αγώνες (24 Αυγούστου-5 Σεπτεμβρίου) θα διεξαχθούν χωρίς θεατές στο Τόκιο και τα προάστια του, με λίγες εξαιρέσεις για τα αγωνίσματα που θα φιλοξενηθούν σε πιο απομακρυσμένα -από την ιαπωνική πρωτεύουσα- τμήματα.

Η επίσημη απόφαση, αναμένεται να ληφθεί την Δευτέρα (16/08) και μετά από συνάντηση όλων των συναρμοδίων φορέων.

Από την έναρξη της πανδημίας, η Ιαπωνία έχει καταγράψει μικρότερο αριθμό κρουσμάτων συγκριτικά με πολλές χώρες του κόσμου, ενώ οι νεκροί από την Covid-19 είναι 15.300.

Όμως, λόγω της μετάλλαξης «Δέλτα», η χώρα βιώνει αυτή τη στιγμή το πιο σοβαρό κύμα κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας. Ένας νέος αριθμός-ρεκόρ  με περισσότερα από 15.800 κρούσματα, καταγράφηκε την Τετάρτη (11/08).

Υπό καθεστώς έκτακτης ανάγκης το Τόκιο και άλλες πέντε ιαπωνικές περιφέρειες 

Το Τόκιο και άλλες πέντε ιαπωνικές περιφέρειες, βρίσκονται επί του παρόντος υπό καθεστώς έκτακτης ανάγκης. Σε αυτό το πλαίσιο, οι Αρχές καλούν τον πληθυσμό να αποφύγουν τα μη απαραίτητα ταξίδια, ενώ τα μπαρ και τα εστιατόρια καλούνται να κλείσουν νωρίτερα και να μην σερβίρουν αλκοόλ.

Αυτό το καθεστώς, επεκτάθηκε πρόσφατα έως τις 31 Αυγούστου, αλλά, σύμφωνα με την εφημερίδα «Sankei», η κυβέρνηση σχεδιάζει να το παρατείνει πέραν αυτής της ημερομηνίας.

Αντί της καθιερωμένης Λαμπαδηδρομίας των Παραολυμπιακών Αγώνων, οι τελετές διεξάγονται από σήμερα σε όλη την Ιαπωνία και μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Αυτές οι «επί μέρους» Φλόγες θα μεταφερθούν στην συνέχεια στο Τόκιο για να σχηματίσουν ενωμένες την Ολυμπιακή Φλόγα.

 «Είχαμε προγραμματίσει μια Παραολυμπιακή Λαμπαδηδρομία στο Τόκιο με περίπου 700 δρομείς, αλλά, λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, αποφασίσαμε να μην την οργανώσουμε στον δημόσιο αυτοκινητόδρομο», δήλωσε σχετικά ο επικεφαλής της μητροπολιτικής κυβέρνησης της πρωτεύουσας, Κόϊτσι Οσακάμπε.

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων έχουν μέχρι στιγμής εντοπίσει περισσότερα από 510 κρούσματα Covid-19 από την 1η Ιουλίου στην Ιαπωνία μεταξύ ατόμων που συμμετείχαν σε αυτές τις εκδηλώσεις, από αρκετές δεκάδες χιλιάδες διαπιστευμένους ανθρώπους.

Οι διοργανωτές αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση μεταξύ της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων και της πανδημίας της Covid-19 στο Τόκιο, ακόμη κι εάν οι Ιάπωνες ειδικοί στον τομέα της υγείας, εκτιμούν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, αποδυνάμωσαν έμμεσα τις εκκλήσεις για προσοχή από τις τοπικές Αρχές.

Δείτε επίσης: 

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading