Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Σύλληψη υπαλλήλων για χρήση ναρκωτικών

 Τέσσερις υπάλληλοι εταιρείας που συνεργάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο  συνελήφθησαν στην ιαπωνική πρωτεύουσα, ως ύποπτοι για χρήση ναρκωτικών

  Η ιαπωνική αστυνομία συνέλαβε τέσσερις υπαλλήλους εταιρείας που συνεργάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο  όπως ανέφεραν την Τρίτη 13 του μηνός η αστυνομία και οι διοργανωτές, μόλις δέκα ημέρες πριν από την Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Η οργανωτική επιτροπή του Τόκιο-2020 δήλωσε ότι ενημερώθηκε πως «τέσσερα άτομα συνελήφθησαν για φερόμενες παραβιάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και ψυχοτρόπων ελέγχων». Σύμφωνα με την Επιτροπή οι υπάλληλοι εργάζονταν για εταιρία παροχής προσωρινής ηλεκτρικής ενέργειας για τις Ολυμπιακές επιχειρήσεις.

    Η ιαπωνική αστυνομία επιβεβαίωσε πως υπήρξαν και συλλήψεις δύο πολίτών των ΗΠΑ και δύο Βρετανών με την κατηγορία της «κατάποσης κοκαΐνης» κατά παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών, στις αρχές του Ιουλίου, χωρίς να διευκρινίσει την ακριβή ημερομηνία των συλλήψεων. 

 Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων αναφέρουν ότι «Εάν αυτοί οι ισχυρισμοί αποδειχθούν σωστοί, το Τόκιο-2020 θα εκδώσει αυστηρή προειδοποίηση στην εταιρεία και θα την συμβουλεύσει να λάβει όλα τα πιθανά μέτρα για να διασφαλίσει ότι ένα τέτοιο περιστατικό δεν θα ξανασυμβεί». Επιπροσθέτως, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ανέφερε ότι οι συλλήψεις ήταν «ένα ατομικό πρόβλημα και ερώτημα για τις τοπικές δικαστικές αρχές».

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ