Με αλλαγές το ATP Cup 2021

Πέντε ημέρες και συγκεκριμένα από την 1η μέχρι την 5η Φεβρουαρίου 2021, θα διεξαχθεί το ATP Cup, διοργάνωση που θεσπίσθηκε πέρυσι και είχε διάρκεια σχεδόν δύο εβδομάδες.

    Παρά την πανδημία του κορονοϊού και τα περιοριστικά μέτρα με την 14ήμερη καραντίνα στην Αυστραλία, η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στην Μελβούρνη, παράλληλα με άλλα δύο τουρνουά ATP 250s (σ.σ. από τις 31 Ιανουαρίου έως τις 6 Φεβρουαρίου).

    Στην διοργάνωση του 2021, το χρηματικό έπαθλο θα είναι 7,5 εκατομμύρια δολάρια (6,1 εκατομμύρια ευρώ) -μειωμένο κατά 50% σε σχέση με πέρυσι- ενώ υπάρχει περίπτωση περαιτέρω μείωσης κατά 40%, ανάλογα με τον αριθμό των θεατών που θα την παρακολουθήσουν.

    Θα συμμετάσχουν δώδεκα ομάδες, σε τέσσερις ομίλους των τριών και καθεμία από τις νικητήριες ομάδες, θα προκριθούν στα ημιτελικά, ενώ οι παίκτες που είναι εγγεγραμμένοι σε ένα από τα «250άρια» τουρνουά, δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν στο ATP Cup. Ακόμη μία διαφορά, σε σχέση με την περυσινή διοργάνωση, είναι ότι το μέγιστο βαθμολογικής συγκομιδής θα είναι 500 βαθμοί, όταν λόγου χάρη, το 2020, ο Νόβακ Τζόκοβιτς -νικητής με την Σερβία- συγκέντρωσε 675 βαθμούς.
 

Γιώργος Διακογιάννης

©Πηγή: amna.gr

Loading