Κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας: Στην Πορτογαλία Κυνηγάκης και Μάρκος για την πρόκριση στο Τόκιο

Μία θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο θα διεκδικήσουν ο Αλκης Κυνηγάκης και ο Δημήτρης Μάρκος, στον αγώνα πρόκρισης της κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, που διεξάγεται την Κυριακή (20/6, 18:00 ώρα Ελλάδας) στο Σετούμπαλ της Πορτογαλίας

Οι δύο Ελληνες αθλητές αναχώρησαν σήμερα (17/6) για την Ιβηρική, συνοδευόμενοι από τον προπονητή Αλέξανδρο Μοράρη. Επισημαίνεται ότι ο Μάρκος έχει ήδη εξασφαλίσει την παρουσία του στο Τόκιο, στην κλασική κολύμβηση (800μ. ελεύθερο).

Συνολικά 63 αθλητές έχουν δηλώσει συμμετοχή στον αγώνα των 10χλμ. Οι αθλητές διεκδικούν 14 εισιτήρια, πέντε ηπειρωτικά και εννέα βάσει της γενικής κατάταξης. Την πρόκριση στους Ολυμπιακούς έχουν εξασφαλίσει οι δέκα πρώτοι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Γκουανγκζού, ενώ μία θέση πηγαίνει στη διοργανώτρια Ιαπωνία.

Υπενθυμίζεται ότι κάθε χώρα μπορεί να πάρει μόνο ένα εισιτήριο για το Τόκιο, ενώ δεν έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν πρόκριση κολυμβητές από τις χώρες που έχουν ήδη εκπροσώπους στους Ολυμπιακούς μέσω Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Μία ημέρα νωρίτερα (Σάββατο 19/6) θα γίνει ο αντίστοιχος αγώνα πρόκρισης των γυναικών, χωρίς ελληνική συμμετοχή.

Δείτε επίσης: Ιαπωνία: Απόφαση για άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο από την Κυριακή

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Dokimastiko


This will close in 5 seconds