Ιαπωνία: Κλειστό σχολείο λόγω κρουσμάτων

Έξι καθηγητές είχαν συνοδεύσει μαθητές για να παρακολουθήσουν τους Παραολυμπιακούς Αγώνες

Η Ιαπωνία έκλεισε ένα σχολείο στην ανατολική πόλη Τσίμπα για το υπόλοιπο αυτής της εβδομάδας, αφού επιβεβαιώθηκε ότι δύο δάσκαλοι που συνόδευσαν μαθητές για να παρακολουθήσουν τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, βρέθηκαν θετικοί στην Covid-19, όπως δήλωσε αξιωματούχος της πόλης τη Δευτέρα.

Οι δύο ήταν μεταξύ των έξι καθηγητών του Kaizuka Junior High School που είχαν ταξιδέψει με 18 μαθητές σε δύο λεωφορεία για το goalball της περασμένης Τετάρτης.

Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες διεξάγονται έως τις 5 Σεπτεμβρίου, κυρίως χωρίς θεατές, καθώς μεγάλο μέρος της Ιαπωνίας, συμπεριλαμβανομένης της Τσίμπα και της πόλης που φιλοξενεί τους Αγώνες (Τόκιο), βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ωστόσο, οι διοργανωτές κάλεσαν τις δημοτικές αρχές να επιτρέψουν παιδιά από σχολεία να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις, αρκεί να ακολουθούν τα μέτρα ασφαλείας και να λαμβάνουν τη συγκατάθεση των φροντιστών.

Ένας από τους δασκάλους του σχολείου ανέφερε πυρετό δύο ημέρες πριν από το ταξίδι, ακολουθούμενος από αρκετά ακόμη συμπτώματα, με θετικά τεστ από τις 26 Αυγούστου έως την Κυριακή, δήλωσε ο αξιωματούχος στο Ρόιτερς.

Το σχολείο, το οποίο επρόκειτο να ξεκινήσει τη φθινοπωρινή περίοδο τη Δευτέρα όπως και άλλα που διοικούνται από την πόλη, θα κλείσει τουλάχιστον αυτήν την εβδομάδα, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Η πόλη θα πραγματοποιήσει δοκιμές PCR σε περίπου 120 μαθητές που ήταν σε επαφή με τους προσβεβλημένους δασκάλους κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, καθώς και άλλους εκπαιδευτικούς και προσωπικό στο σχολείο.

Η πόλη δήλωσε ότι θα συνεχίσει τις επισκέψεις σε εκδηλώσεις των παραολυμπιακών αγώνων με τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας.  

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
 
 
 

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading