Η Βρετανία κατηγορεί τη Ρωσία για κυβερνοεπιθέσεις

Η Βρετανία κατήγγειλε σήμερα (19/10) απόπειρες της ρωσικής στρατιωτικής αντικατασκοπίας να διαταράξει τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο του επόμενου έτους, μέσω κακόβουλων κυβερνοεπιθέσεων.

Βρετανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η Μονάδα 74455 της ρωσικής υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών GRU, είχε πραγματοποιήσει επιχειρήσεις «παρακολούθησης του κυβερνοχώρου» των διοργανωτών, των υπηρεσιών logistics και των χορηγών των Αγώνων.

Ωστόσο, αρνήθηκαν να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τους τύπους των επιθέσεων ή αν ήταν επιτυχημένες, αλλά υπογράμμισαν ότι η δραστηριότητα περιελάμβανε τη δημιουργία πλαστών ιστότοπων και ψεύτικων διαδικτυακών λογαριασμών, στους οποίους υποδύονταν επώνυμους ώστε να χρησιμοποιηθούν για μελλοντικές απόπειρες hacking.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντι-Ντόπινγκ (WADA) έχει αποκλείσει τη Ρωσία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, εξαιτίας της χειραγώγησης στοιχείων που είχαν να κάνουν με αθλητές που βρέθηκαν θετικοί σε ελέγχους ντόπινγκ.

Από την πλευρά της, πάντως, η Μόσχα αρνήθηκε κάθε κατηγορία.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΨΩΜΑΣ
 

©Πηγή: amna.gr

Dokimastiko


This will close in 5 seconds