Η κλήρωση του Α΄ γύρου των προκριματικών στην ευρωπαϊκή ζώνη

Δείτε τα αποτελέσματα της κλήρωσης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (31/8) στην έδρα της FIBA, στην Ελβετία, η κλήρωση για τον α΄ γύρο των προκριματικών στην ευρωπαϊκή ζώνη για το Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ του 2023. Σε αυτή τη φάση μετέχουν 32 ομάδες που χωρίστηκαν σε οκτώ ομίλους των τεσσάρων, ενώ κάθε μια από αυτές θα αντιμετωπίσει εκτός κι εκτός έδρας τις υπόλοιπες τρεις ομάδες του γκρουπ της (6 αγωνιστικές) σε τρία «παράθυρα» που είναι προγραμματισμένα για τον Νοέμβριο του 2021 (20-30/11), τον Φεβρουάριο του 2022 (21/2-1/3) και τον Ιούνιο του 2022 (27/6-5/7). Οι πρώτες τρεις ομάδες από κάθε όμιλο προκρίνονται στον β΄ γύρο των προκριματικών της ευρωπαϊκής ζώνης.

Εκεί θα σχηματιστούν τέσσερα καινούρια γκρουπ από τη συνένωση των οκτώ ομίλων ανά δύο, με όλες τις ομάδες να μεταφέρουν τα αποτελέσματά τους από τον α΄ γύρο των προκριματικών. Στον β΄ γύρο των προκριματικών κάθε ομάδα θα αντιμετωπίσει εντός κι εκτός έδρας (6 αγωνιστικές) τις ομάδες από τον άλλο όμιλο του α΄ γύρου, σε τρία «παράθυρα» που είναι προγραμματισμένα για τον Αύγουστο του 2022 (22-30/8), τον Νοέμβριο του 2022 (7-15/11) και τον Φεβρουάριο του 2023 (20-28/2).

Με την ολοκλήρωση των αναμετρήσεων για τον β΄ γύρο των προκριματικών στην ευρωπαϊκή ζώνη, οι πρώτες τρεις ομάδες από κάθε όμιλο προκρίνονται στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023, η οποία είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το διάστημα 25 Αυγούστου-10 Σεπτεμβρίου σε Ινδονησία, Ιαπωνία και Φιλιππίνες.

Οι όμιλοι που προέκυψαν από την κλήρωση για τον α΄ γύρο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην ευρωπαϊκή ζώνη έχουν ως εξής:

1ος ΟΜΙΛΟΣ
Σερβία
Σλοβακία
Βέλγιο
Λετονία

2ος ΟΜΙΛΟΣ
Λευκορωσία
Μ. Βρετανία
ΕΛΛΑΔΑ
Τουρκία

3ος ΟΜΙΛΟΣ
Κροατία
Σουηδία
Φινλανδία
Σλοβενία

4ος ΟΜΙΛΟΣ
Ισραήλ
Γερμανία
Εσθονία
Πολωνία

5ος ΟΜΙΛΟΣ
Γαλλία
Πορτογαλία
Ουγγαρία
Μαυροβούνιο

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Βοσνία/Ερζεγοβίνη
Λιθουανία
Βουλγαρία
Τσεχία

7ος ΟΜΙΛΟΣ
Γεωργία
Βόρεια Μακεδονία
Ισπανία
Ουκρανία

8ος ΟΜΙΛΟΣ
Ρωσία
Ολλανδία
Ισλανδία
Ιταλία

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading