«Η ελληνική ποδηλασία είναι εδώ»

Το 2019 ήταν μια πολύ σημαντική χρονιά για την ελληνική ποδηλασία, γεμάτη με διακρίσεις και μετάλλια. Με «μπροστάρη» τον Χρήστο Βολικάκη, οι Έλληνες ποδηλάτες κατέκτησαν νίκες σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αλλά και προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Οκτώ μετάλλια, εκ των οποίων τα τέσσερα χρυσά, είναι ο συνολικός απολογισμός σε άνδρες και εφήβους στις μεγάλες διοργανώσεις.

Παράλληλα, η νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας επιχειρεί πλέον ένα νέο ξεκίνημα, με όλες τις δυσκολίες της εποχής, αλλά με κεντρικό και ανυποχώρητο άξονα το να βρίσκεται διαρκώς δίπλα στους αθλητές και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή τα μετάλλια που κατέκτησαν οι Έλληνες ποδηλάτες μέσα στη χρονιά, παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου από την ΕΟΠ, όπου παραβρέθηκαν ο πρόεδρος Μιλτιάδης Κριμίζης, ο γενικός γραμματέας Παναγιώτης Πριστούρης, ο ομοσπονδιακός προπονητής Λάμπρος Βασιλόπουλος, οι πρωταθλητές της ποδηλασίας πίστας Χρήστος Βολικάκης, Ζαφείρης Βολικάκης και οι πρωταθλητές σε επίπεδο εφήβων Κωνσταντίνος Λιβανός, Πάνος Καρατσιβής.

Αναφέρθηκαν στις δυσκολίες που υπάρχουν και οικονομικές και υποδομών κυριως με την έλλειψη ποδηλατοδρομίων στην Ελλάδα, στην προσπάθεια που κάνουν για να βοηθηθούν όσο περισσότερο γίνεται οι αθλητές, τόσο στην προετοιμασία τους, όσο και στη μετακίνησή τους για αγώνες, έθεσαν τους στόχους ενόψει της νέας χρονιάς των Ολυμπιακών Αγώνων, αναγνώρισαν πως αισθάνονται δίπλα τους τον νέο υφυπουργό Αθλητισμό Λευτέρη Αυγενάκη και τον πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο και όλοι ανεξαιρέτως, διοίκηση, ομοσπονδιακός προπονητής και αθλητές, συμφώνησαν πως η μέχρι τώρα πορεία δείχνει πως «Η ελληνική ποδηλασία είναι εδώ, με παρόν και με μέλλον».

©Πηγή: amna.gr

Loading