Εθνική: Εντός του ξενοδοχείου το γήπεδο (vid)

Αντίστροφα μετρούν ο Θανάσης Σκουρτόπουλος και οι Έλληνες διεθνείς για τους δύο αγώνες του «παράθυρου» του Νοεμβρίου, με τη Λετονία (27/11, 19:00) και τη Βουλγαρία (29/11, 19:00), στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Ευρωμπάσκετ 2022. Η αποστολή της εθνικής ανδρών βρίσκεται ήδη από χθες (23/11) στο Σεράγεβο, όπου προσγειώθηκε η πτήση τσάρτερ, την οποία ναύλωσε η διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) για την μεγαλύτερη δυνατή προστασία των μελών της. 

Όλα τα μέλη της εθνικής ανδρών είχαν υποβληθεί σε δύο τεστ κορονοϊού πριν το ταξίδι στο Σεράγεβο, ενώ με την άφιξη της αποστολής στην πόλη της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης άπαντες υποβλήθηκαν εκ νέου σε τεστ, όπως προβέπεται από το υγειονομικό πρωτόκολλο της FIBA. Οι αναμετρήσεις της «φούσκας» θα διεξαχθούν εντός του ξενοδοχείου, όπου έχουν καταλύσει οι συμμετέχουσες εθνικές ομάδες. Κι αυτό γιατί το γήπεδο, το «Sports Hall Hills» είναι… μέσα στο ξενοδοχείο!

Με ανακοίνωσή της σήμερα (24/11), η ΕΟΚ ενημέρωσε για τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες διεθνείς πριν τους αγώνες τους με Λετονία και Βουλγαρία.

Αναλυτικά: 

«Η Εθνική Ανδρών βρίσκεται από χθες το μεσημέρι στο Σεράγεβο όπου προσγειώθηκε η πτήση τσάρτερ της Aegean, την οποία ναύλωσε η διοίκηση της ΕΟΚ για την μεγαλύτερη δυνατή προστασία των μελών της αποστολής. Από την πρώτη στιγμή άρχισε η ρουτίνα στη «φούσκα».

Η Εθνική Ομάδα ήταν η πρώτη από τις αποστολές που μπήκε στο «Hills Hotel» και πήρε σειρά για τα τεστ κορονοϊού των μελών της. Ήδη, είχαν γίνει δύο στην Ελλάδα, όπως προβλεπόταν από το υγειονομικό πρωτόκολλο της FIBA, αλλά και της Βοσνιακής κυβέρνησης για ταξιδιώτες από το εξωτερικό. Το τελευταίο έγινε 48 ώρες πριν το ταξίδι και ακολούθησε το πρώτο εδώ για όλα τα μέλη των αποστολών.

Οι Βόσνιοι έχουν απομονώσει πλήρως τους χώρους του ξενοδοχείου που διατίθενται για τις τέσσερις αποστολές, τους ανθρώπους της FIBA και της τοπικής οργανωτικής επιτροπής.  Υπάρχει ξεχωριστή είσοδος και φυσικά ξεχωριστές αίθουσες συγκεντρώσεων για κάθε αποστολή. Τα δωμάτια είναι μονόκλινα για όλους, όπως σαφώς ορίζεται σε αντίθεση με τις διοργανώσεις σε καιρό υγειονομικής… ειρήνης, όταν συνηθίζεται οι παίκτες να μένουν σε δίκλινα. Στην τεράστια αίθουσα φαγητού, η κάθε αποστολή έχει τον δικό της μπουφέ και τα τραπέζια είναι με τις προβλεπόμενες αποστάσεις από καρέκλα σε καρέκλα.

Μιλώντας για είσοδο στο ξενοδοχείο, αυτή είναι και η μόνη που θα χρειαστεί, αφού έξοδος θα υπάρξει μόνο στην αναχώρηση. Στο εύλογο ερώτημα τι θα γίνεται με προπονήσεις και αγώνες, η απάντηση είναι απλή. Όλα κανονικά, καθώς το «Sports Hall Hills» είναι… μέσα στο ξενοδοχείο.

Πρόκειται για ένα πολυμορφικό κλειστό γήπεδο για όλα τα αθλήματα, που φυσικά τώρα έχει μετατραπεί μόνο σε μπάσκετ. Το γήπεδο επικοινωνεί με το ξενοδοχείο με εσωτερικό διάδρομο στο ισόγειο, μόλις βγαίνει κάποιος από τα ασανσέρ των ορόφων. Μοναδικό… εμπόδιο για να εισέλθει, είναι το ειδικό μηχάνημα, σαν αυτό των αεροδρομίων όταν περνάει κάποιος από έλεγχο, το οποίο ψεκάζει κάθε εισερχόμενο για απολύμανση!

Εννοείται ότι δεν υπάρχει χρήση αποδυτηρίων και μετά από προπονήσεις και αγώνες άπαντες θα κάνουν μπάνιο στα δωμάτιά τους. Θα είναι η ζωή της κάθε αποστολής για περίπου μια εβδομάδα».

Ασπασία Βελονάκη

©Πηγή: amna.gr

Loading